Stadscompliment De Nijverbij voor Jo Altena-Meerveld


home

Op donderdag 23 april om 15.00 uur heeft wethouder Jan Bron het Stadscompliment De Nijverbij uitgereikt aan Mevrouw Jo Altena-Meerveld (91 jaar). Dit gebeurde in woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74 in Delden.

Activiteiten

Mevrouw Altena zet zich al 35 jaar belangeloos in voor haar medemens, steeds met veel plezier en liefde. Zij is in 1979 als vrijwilliger begonnen bij 'Tafeltje Dekje' in Hengelo en bracht de maaltijden bij de mensen aan huis. Zij kwam aansluitend terecht bij 't Swafert, waar ze elke
zondagmiddag gastvrouw was en meehielp in de soos. Ook was ze gastvrouw bij Humanitas aan de Boerhaavelaan, zij hielp mee in het winkeltje en tijdens de ontspanningsmiddagen en -avonden.

Tot november 2014 deed ze nog vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum St. Elisabeth in Delden, waar ze zich 15 jaar voor heeft ingezet. Zij ging hier elke donderdagmiddag naar toe om de 'oudjes' (zoals ze zelf zegt) een zinvolle en plezierige middag te bezorgen. Bij de Hartstichting en de KWF
collecteert mevrouw Altena al jaren, ondanks haar hoge leeftijd en eigen beperkingen. Aan het Mauritsplein (waar ze woont) staat ze af en toe achter de bar om de soos in stand te houden. Zij is daarnaast vertegenwoordigster van de bewonerscommissie en aanspreekpunt voor haar medebewoners.

Alles bij elkaar heeft mevrouw Altena-Meerveld met haar bijdrage in het vrijwilligerswerk de maatschappij hiermee een groot plezier gedaan.