Herdenkingen in Berg en Dal, Beek, Leuth en Ooij


Herdenking bij monument Berg en Dal

In de kernen Berg en Dal, Beek, Leuth en Ooij vinden eveneens de traditionele herdenkingen plaats op 4 mei. Het hoe, wat en waar op een rij.

Berg en Dal

In Berg en Dal vindt op 4 mei eerst een plechtigheid plaats bij het monument aan de Clarenbeekseweg. Deze plechtigheid duurt van ca. 18.30 tot 19.00 uur, waarna de deelnemers ook richting Canadese erebegraafplaats zullen lopen, voor de aansluitende herdenking daar.

(Foto Henk Baron)

Verkeersmaatregelen

Tussen 18.15 uur en 19.30 uur zal de Clarenbeekseweg (tussen de Oude Kleefsebaan en de Zevenheuvelenweg) en de Zevenheuvelenweg (tussen de Watertorenweg en Meerwijkselaan) in beide richtingen worden afgesloten voor het verkeer.

Beek

Op 4 mei is er om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de kerk. Rond 19.45 uur gaan de deelnemers in stilte naar het monument aan de Verbindingsweg, waar om 19.57 uur de herdenkingsplechtigheid zal beginnen. Na de herdenking is er gelegenheid tot het drinken van koffie/thee in hotel-restaurant
't Spijker.

Verkeersmaatregelen

De Verbindingsweg is afgesloten wegens een grootschalige reconstructie. De omleidingsroute loopt deels over de Rijksstraatweg. Gedurende de herdenkingsplechtigheid bij het monument zal het gedeelte van de Rijksstraatweg tussen de P.C. Hooftstraat en Oude Holleweg worden afgesloten voor
doorgaand verkeer. Bestuurders zullen dan ook om moeten rijden via de N325.

Leuth en Ooij

Zowel in Leuth als in Ooij vindt er om 19.00 uur in de kerk een herdenkingsdienst plaats. Aansluitend wordt er om 19.57u uur bij de lokale monumenten een korte herdenkingsplechtigheid gehouden.