Tweede Kamer praat over Schippers' goednieuwsshow


* 24-04-2015
* Linda Vermeulen
* 0

Minister Schippers heeft de Nederlandse huishoudens maandenlang verkeerd geinformeerd met een serie zorgreclames `Nederland verandert...'. Binnenkort gaat de Tweede Kamer hierover in gesprek met de minister.

Onlangs deed de Reclame Code Commissie een harde uitspraak over de zorgspotjes van minister Schippers. Terwijl 10.000-en zorgmedewerkers hun baan verliezen, een veelvoud aan ouderen en kwetsbare zieken hun vertrouwde zorg kwijtraakt en vele patienten en zorgwerkers #PGBalarm slaan, houdt het
ministerie het publiek een veel te rooskleurig plaatje voor.

Brief aan Tweede Kamer

Eerder al kwamen de reclames kort ter sprake in de Tweede Kamer. Omdat minister Schippers de Kamerleden toen onvolledig en niet juist heeft geinformeerd over de uitspraak van de Reclame Code Commissie, heeft de FNV een brief aan de Kamerleden gestuurd.

Onbegrijpelijk

Kort na de uitspraak van de Reclame Code Commissie zei staatssecretaris Van Rijn dat de zorgbezuinigingen 'beheerst' zijn gelopen. De FNV vindt het onbegrijpelijk dat het ministerie de goednieuwsshow volhoudt. Zeker nu de onzekerheid voor heel veel mensen alleen maar groter wordt; kijk naar
het drama deze week bij thuiszorgorganisatie TSN, waar 650 banen verdwijnen en nog eens 4.300 mensen salaris moeten inleveren.

Stop deze goednieuwsshow

,,Wat hebben we aan een minister die wegkijkt van alle problemen? Het wordt tijd dat Schippers stopt met deze goednieuwsshow'', zegt Gijs van Dijk uit het FNV-bestuur.

Actie

De FNV verzet zich tegen de bezuinigingen in de zorg. Op veel plekken in het land komen zorgmedewerkers in actie. Kijk bijvoorbeeld hoe deze week zorgmedewerkers in Berkelland het gemeentehuis bezet hebben, omdat zij niet pikken dat hun gemeente de huishoudelijke zorg wil afschaffen.

Doe mee aan de acties voor goede zorg en echte banen! Kom op 1 mei naar Amsterdam. Lees meer en meld je aan!

* Brief FNV aan Kamerleden over zorgreclames Schippers pdf.pdf (173,31 Kb)