Provincie Flevoland stemt in met kwaliteitsimpuls bedrijventerrein Larserpoort

Publicatiedatum: 24 april 2015

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland pakken samen de revitalisering op van het bedrijventerrein Larserpoort. De overheden investeren samen ruim 1 miljoen euro in Larserpoort. Vanuit het Provinciale Herstructurering Programma draagt de provincie een half miljoen bij. De gemeenteraad van Lelystad stemde al eerder in met het revitaliseringsplan en de daarvoor benodigde investering, op voorwaarde van medefinanciering door de provincie Flevoland.

Larserpoort ligt op een strategische locatie en is het meest hoogwaardige terrein in Lelystad. Het terrein ligt direct langs de A6 en de N302, naar Harderwijk, en ten westen van Lelystad Airport.

Het is nu het juiste moment om het bedrijventerrein te vernieuwen, zodat bestaande bedrijven zich goed kunnen ontwikkelen en het terrein voor de toekomst interessant blijft voor nieuwe ondernemingen.

De gemeente Lelystad is in 2014 met de ondernemers in gesprek gegaan. Dat heeft geleid tot een programma van eisen om Larserpoort beter te ontsluiten voor vrachtverkeer, de veiligheid van langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) te verbeteren en betere voorzieningen voor openbaar vervoer te treffen. Met deze kwaliteitsimpuls wordt gestart in 2015 en is in het voorjaar van 2016 afgerond.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van provincie Flevoland geeft aan de revitalisering van Larserpoort te ondersteunen om daarmee een goede omgeving te creeren waarin bedrijven blijvend willen investeren. Wethouder Jop Fackeldey van Lelystad vult aan dat hij enthousiast is omdat het plan voorwaarden scheppend is voor meer banen in Lelystad, zeker nu het Rijk heeft besloten om ruimte te geven aan uitbreiding van Lelystad Airport.

Subsidie herstructurering bedrijventerrein

Larserpoort is het vierde project dat vanuit het Provinciale Herstructurering Programma, PHP, in uitvoering komt. Alle PHP projecten in Flevoland dragen bij aan een verbetering van het ruimtegebruik, een aantrekkelijk werkmilieu en een kansrijke economie. Op deze manier werken de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad samen met het bedrijfsleven aan het mooier en economisch kansrijker maken van Lelystad.

MijnLarserpoort.nl

Voor informatie over het proces, het plan van aanpak en (straks) de uitvoering van de revitalisering van Larserpoort houdt de gemeente Lelystad een speciale themapagina bij op haar website: www.lelystad.nl/mijnlarserpoort.