Amsterdam/Purmerend - Drugsvangst en vier aanhoudingen


Drugsvangst en vier aanhoudingen

Laatste update:
25-04-2015 | 11:04

Amsterdam/Purmerend - Woensdag 22 april heeft de politie vier personen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Ook hebben agenten drugs, wapens, contant geld en een auto in beslag genomen.

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie is de politie een drugsonderzoek gestart. Uit dat onderzoek bleek dat regelmatig hoeveelheden softdrugs vervoerd werden vanuit een woning in Purmerend naar een coffeeshop in Amsterdam.

Tas met drugs

In verband met het onderzoek controleerden agenten die woensdag een automobilist in Purmerend zuid. In zijn auto troffen de agenten een tas vol met softdrugs aan. Zij hielden deze 41- jarige man direct aan.

Doorzoekingen en inbeslagname

Vervolgens doorzochten agenten twee woningen in Purmerend zuid. In die woningen troffen zij onder andere een grote hoeveelheid hennep en een hennepdroger aan. In verband met het onderzoek nam de politie een BMW, ruim 20.000 euro, een kleine tien kilo hennep, meerdere telefoons en steekwapens
in beslag.

Aanhoudingen

In een van de doorzochte woningen waren twee vrouwen en een man aanwezig. Zij werden net als de automobilist aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De aangehouden mannen ( 41 en 67 jaar) en vrouwen (59 en 66 jaar) komen uit Purmerend.