Dummie de mummiedag in Rijksmuseum van Oudheden

PERSBERICHT 9 maart 2015

Dummie de mummiedag in Rijksmuseum van Oudheden

Voor alle fans van Dummie de mummie en het oude Egypte is er op zaterdag 25 april een feestelijke Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Schrijfster Tosca Menten geeft twee optredens (11 en 14 uur) en signeert haar Dummie de mummie-boeken. De hele dag zijn er knutseltafels waar kinderen een mummiemasker of een hiërogliefenposter kunnen maken. Ook zijn er speurtochten over de Egyptische afdeling en valt er een gesigneerd Dummie-prijzenpakket te winnen met een verhalenwedstrijd. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden kan via www.rmo.nl

Naast de optredens van Tosca Menten bij de Egyptische tempel valt er in het museum van alles te ontdekken over Egypte, het land van Dummie. Kinderen kunnen de Egyptische afdeling van het museum bezoeken met gratis speurkaarten over Dummie de mummie en de ster Thoeban en Dummie de mummie en de dans van de cobra. Ook is er een Dummie de mummie-speurboekje (2,95) met opdrachten, puzzels en woordzoekers. DDat maakte het museum samen met Tosca Menten en illustrator Elly Hees. Voor echte Dummie-fans kan er een Dummie de mummie-verjaardagspartijtje (voor kinderen van 7-12 jaar) geboekt worden. Op 25 april is ook het nieuwste boek van Tosca Menten, Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist, te koop.

Tosca Menten is een veelzijdig auteur: ze treedt op met haar eigen theatershow, schrijft en zingt liedjes, maakt filmpjes en heeft een vaste column in Kidsweek. Dummie de mummie en de ster Thoeban is het meest recente Dummie-boek. Haar boeken over Dummie zijn razend populair en worden in acht talen uitgegeven. In 2014 ontving Dummie de mummie en de dans van Cobra de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Kijk voor meer informatie op een van onderstaande websites:

www.rmo.nl

www.toscamenten.nl

www.dummiedemummie.nl