Oranjeactiviteiten in Lingewaal

De komende periode zijn in Lingewaal diverse oranjeactiviteiten. Zo vieren we op 27 april Koningsdag, staan we op 4 mei stil bij de slachtoffers van oorlogen en vredesmissie en vieren we op 5 mei onze vrijheid. In alle kernen van Lingewaal wordt rondom deze dagen van alles georganiseerd voor en door onze inwoners. U vindt het volledige programma op www.lingewaal.nl/koningsdag.

Aubade 27 april

Op koningsdag wordt in vier kernen om 10.00 uur een aubade gehouden. Bij elke aubade is een bestuurder van de gemeente aanwezig.

* Asperen, gemeentehuis, vice-voorzitter Van Zee

* Heukelum, muziektent, wethouder Van Bezooijen

* Herwijnen, Avondlicht, wethouder Van Sambeek

* Vuren, dorpsplein, wethouder Bel

Dodenherdenking

In vier kernen wordt op 4 mei een dodenherdenking gehouden in aanwezigheid van een gemeentebestuurder.

* Asperen,19.30 uur, muziektent, burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen

* Heukelum, 19.00 uur, kerk, wethouder Bel

* Herwijnen, 18.15 uur, geref. kerk, wethouder Van Sambeek

* Vuren, 19.00 uur, kerk, vice-voorzitter Van Zee

Bevrijdingsdag

Ruim 40 deelnemers uit onze gemeente doen mee aan de bevrijdingsvuurestafette. U bent op 5 mei om 9.00 uur van harte welkom bij het gemeentehuis om de lopers binnen te halen en te zien hoe het bevrijdingsvuur door burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen in Lingewaal wordt ontstoken.

Ook is deze dag onder andere het evenement `Rood-Wit-Blauw & Wittebrood'. Meer informatie vindt u op www.beeldvanoranjelinten.nl.

Regels voor het vlaggen

Wilt u ook vlaggen tijdens Koningsdag en 4 en 5 mei? Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een vlaginstructie opgesteld over wanneer en hoe u mag vlaggen. U vindt deze instructies op www.vlaginstructie.nl.