Gebouw De Holland krijgt koninklijke uitstraling tijdens Koningsdag

Speciaal voor Koningsdag krijgt gebouw De Holland in Dordrecht een koninklijke uitstraling. Ter gelegenheid van het bezoek van de Koning aan Dordrecht hebben studenten van de opleiding Art en Design een ontwerp voor het dak van het Onderwijsmuseum gemaakt. Het ontwerp bevat een visuele vertaling van de samenwerking tussen beide instellingen en een feestelijk welkom aan Koning Willem Alexander. Ook in de Grande Parade op het water komt de samenwerking terug.

Het Nationaal Onderwijsmuseum dat er sinds kort gevestigd is in De Holland, opent begin juli voor bezoekers. Het Onderwijsmuseum heeft een vergaande samenwerking met het Da Vinci College en het Leerpark in Dordrecht. Het museum wordt daarmee een permanente leeromgeving voor studenten en voorziet in uiteenlopende praktijkopdrachten voor de verschillende opleidingen. Enkele van die projecten presenteren zij tijdens Koningsdag 2015.

Architectuur De Holland

Architect Sybold van Ravesteyn ontwierp gebouw De Holland in 1939 voor de Brandverzekerings-maatschappij De Holland. Het gebouw kreeg daarna nog andere eigenaren waaronder de Albert Heijn. Veel Dordtenaren voelen zich sterk verbonden met het gebouw omdat ze het goed kennen of er hebben gewerkt. Gebouw De Holland is vandaag de dag opnieuw een parel voor de stad. Met de komst van het Onderwijsmuseum naar Dordrecht heeft De Holland weer een bestemming gekregen. Het gebouw is onlangs volledig gerenoveerd. Hierbij zijn zoveel mogelijk karakteristieke details teruggebracht in de neo-barokke stijl van Van Ravesteyn.

Onderwijsmuseum

Het vernieuwde Nationaal Onderwijsmuseum wordt begin juli feestelijk heropend door Minister Jet Bussemaker. Het museum laat de ontwikkeling van het onderwijs vanuit het heden, verleden en toekomst zien. Nog sterker sluit het museum aan bij de actualiteit en de verbinding met jongerencultuur.

Wie de website van het museum vanaf Koningsdag bezoekt maakt kennis met de nieuwe huisstijl van het museum en kan zien hoe het ontwerp van de studenten tot stand is gekomen.

Nationaal Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht

T 078- 632 68 20

Het museum heropent begin juli 2015.

www.onderwijsmuseum.nl