Extra schone stationsentrees op Koningsdag

Extra afvaleilanden op Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid en Breda

24 april 2015 - Stichting Nederland Schoon, NS en de gemeenten Amsterdam en Breda zorgen dit jaar voor extra schone stationsentrees voor reizigers en bezoekers op Koningsdag. Ze plaatsen samen extra afvaleilanden op de stationspleinen van Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid en Breda om reizigers meer gelegenheid te bieden hun afval makkelijk weg te gooien. Promotieteams attenderen reizigers op originele wijze op deze actie en helpen het plein schoon te houden.

In 2014 hebben NederlandSchoon en NS voor het eerst deze actie geinitieerd op Amsterdam Centraal. Omdat dit zo'n succesvol initiatief bleek, is de actie dit jaar uitgebreid met Amsterdam Zuid en Breda en maken ook de betreffende gemeenten actief deel uit van de organisatie. Door de actie blijft het stationsplein gedurende de hele Koningsdag een aantrekkelijk entree naar de stad.

Winactie

Bezoekers kunnen als Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op de foto. Op de stationspleinen staat een fotobord met de afbeelding van het koningspaar. De leukste foto geplaatst op Instagram, Facebook of Twitter wint een koningsmaal. Deze actie wordt begeleid door het Supporter van Schoon promoteam.

Over Stichting Nederland Schoon

Stichting Nederland Schoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Wij voeren campagnes tegen zwerfafval, doen onderzoek, adviseren bedrijven en zetten aanstekelijke acties op. Specifieke aandacht geven we aan de zogenaamde 'aandachtsgebieden', plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is, zoals in het openbaar vervoer. Hiervoor creeren we oplossingen op maat en werken we samen met vele publieke en private partners. www.nederlandschoon.nl