Kinderen uit 24 landen in Europa en Azie vieren International Day of Football and Friendship

MOSKOU, April 27, 2015 /PRNewswire/ -- Vandaag wordt International Day of Football and Friendship gevierd als onderdeel van het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project, een initiatief van Gazprom. Alle daaraan deelnemende landen doen ook mee aan deze viering: Belgie, Bulgarije, China, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italie, Japan, Kazachstan, Kroatie, Nederland, Oekraine, Oostenrijk, Polen, Rusland, Servie, Slovenie, Slowakije, Spanje, Tsjechie, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland en Zwitserland.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140708/696621 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150427/740719 )

Op deze International Day of Football and Friendship worden overal vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd met als doel de jongeren te herinneren aan de kernwaarden van het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project: vriendschap, gelijkheid, sportiviteit, gezondheid, vrede, toewijding, winnen en tradities.

Alle evenementen beginnen met het uitwisselen van vriendschapsarmbandjes als teken van verdraagzaamheid, gelijkheid en een gezonde levensstijl. Het armbandje bestaat uit een groen en een blauw draadje. Het blauw symboliseert de heldere, wolkeloze lucht. Groen is de kleur van het voetbalveld, dat toegankelijk is voor iedereen. Als ambassadeurs van de FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-beweging bieden de spelers de vriendschapsbandjes niet alleen aan hun tegenstanders aan, maar ook aan alle genodigden van het evenement.

International Day of Football and Friendship wordt elk jaar ondersteund door vertegenwoordigers van verschillende voetbalorganisaties, bekende sporters evenals nationale en internationale media.

Naast vriendschappelijke wedstrijden vinden op deze dag ook andere evenementen plaats. In Servie worden jonge voetballers geinterviewd over International Day of Football and Friendship door de populaire tv-presentator Ivan Ivanovitsj. In Duitsland houden de stervoetballers van Schalke04 een open training voor jongeren. In de Franse stad Taverny wordt een aantal vriendschappelijke wedstrijden en evenementen georganiseerd waaraan verschillende media en vertegenwoordigers van de lokale overheden deelnemen. In Rusland spelen jonge spelers van bekende voetbalclubs en de fakkeldragers van de Olympische fakkeltocht in 2014 tegen elkaar Een online mediakanaal zendt het evenement en de overhandiging van de fakkel online uit.

Het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project wordt wereldwijd aangestuurd door AGT Communications Group (PROI, Rusland).

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140708/696621

http://photos.prnewswire.com/prnh/20150427/740719

The International Children's Social FOOTBALL FOR FRIENDSHIP project press center