Konica Minolta breidt uit met nieuwe draadloze printoplossingen

Amsterdam - 29. April 2015

Veranderende werkomstandigheden leiden tot fundamentele veranderingen in de samenwerking tussen medewerkers; informatie en documenten moeten overal beschikbaar zijn. Mobiele werknemers zijn het meest afhankelijk van verbeterde flexibiliteit en dit zorgt weer voor een significante stijging in het gebruik van slimme mobiele apparaten. Dit gaat gepaard met een dringende behoefte aan eenvoudiger en duidelijker mobiel printen met betrouwbare beveiliging. Meer dan de helft van de mensen met een smartphone of tablet verwacht in 2015^1 met hun mobiele apparaten te printen. Om aan de verwachtingen van mobiele gebruikers te voldoen, heeft Konica Minolta haar draadloze mogelijkheden uitgebreid met vier nieuwe draadloze printoplossingen: AirPrint, Google Cloud Print, Android Printing Framework en Mopria Print Service. Met behulp van Near Field Communicatie (NFC) is mobiel printen zelfs sneller: gebruikers kunnen printen door met hun mobiele apparaat tegen het Konica Minolta printsysteem te tikken. Bovendien hebben niet alleen draadloze omgevingen de behoefte aan mobiel printen. Daarom heeft Konica Minolta haar printsystemen voorzien van eenvoudige manieren om te zorgen voor een draadloze omgeving, zoals wireless LAN Access Point Mode en WiFi Direct.

Met de huidige uitgebreide beschikbaarheid van technologische innovaties, zijn kenniswerkers steeds mobieler. De meeste kantoormedewerkers hoeven niet langer hun volledige werktijd op het kantoor waar ze werken door te brengen, maar kunnen regelmatig vanuit een locatie naar keuze werken. IDC voorspelt dat er in 2015 1,3 miljard mobiele werkers zullen zijn, wat neerkomt op 37,2% van de totale beroepsbevolking. Om aan de eisen van het toenemend aantal mobiele werknemers te voldoen, moeten professionele cloud- en mobiele printapplicaties betrouwbaar en beveiligd printen aanbieden, flexibele printaanvragen bieden en de keuze voor mobiele apparaten als onderdeel van het BYOD-beleid van de organisatie ondersteunen. Een enquete onder Duitse eindgebruikers met betrekking tot de vraag waarom ze niet vanuit hun smartphone, draadloze computer of ander mobiel apparaat printen, resulteerde in meer dan 24% die antwoordde dat hun mobiele apparaat geen printmogelijkheden ondersteunt. Meer dan 18% antwoordde dat het te veel tijd kost om te printen vanaf hun handheld-apparaat en dat ze niet begrijpen hoe ze met hun printer kunnen printen vanaf hun mobiele apparaat^3. Deze uitkomsten tonen aan hoe belangrijk het is om gebruikers printoplossingen aan te bieden die goed aansluiten bij verschillende werkstijlen, de efficientie van klanten verbeteren, een hoge kwaliteit verzekeren en eenvoudig te gebruiken zijn zonder enige uitleg. Met AirPrint, Google Cloud Print, Konica Minolta Print Service en Mopria Print Service voorziet Konica Minolta precies in deze behoeften.

Konica Minolta bizhub-systemen zijn AirPrint-gecertificeerd zodat klanten hoge kwaliteit afbeeldingen en documenten rechtstreeks vanuit applicaties kunnen printen zonder dat het nodig is om aparte drivers te installeren. AirPrint is een Apple-technologie die is ingebouwd in iOS-apparaten zoals de Apple iPad, iPhone en iPod Touch, evenals OS X-apparaten zoals de iMac en Macbook Pro.

Aangeboden door Google, maakt Google Cloud Print(TM) (GCP) het voor gebruikers mogelijk om vanaf een via een Google-account geregistreerde printer te printen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een netwerk-compitabel-apparaat zonder de printdriver op het apparaat te installeren. Het is ook mogelijk om printers te delen met andere werknemers. GCP wordt ondersteund door iOS, Android OS, Windows en Mac OS.

De Konica Minolta Print Service - gebaseerd op het Android Printing Framework - is een plug-in die niet als een app op het apparaat verschijnt. Android-gebruikers (met OS 4.4 KitKat of later) kunnen naar veel Konica Minolta-apparaten printen, zonder dat het nodig is om apps te gebruiken van andere partijen of extra printdrivers.

Mopria, een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste mobiele- en printproviders, heeft de Mopria Print Service plug-in ontwikkeld, die klanten direct vanuit apparaten laat printen die draaien op Android 4.4 of later. Documenten zoals foto's, webpagina's en PDF-bestanden kunnen makkelijk geprint worden via een draadloos netwerk naar Mopria-gecertificeerde output-apparaten.

Voor omgevingen zonder draadloos netwerk kan Konica Minolta's multifunctionele printer dienen als wireless Access Point Mode, die een draadloos netwerk levert dat is gescheiden van het bedrijfsnetwerk en volledige beveiliging verzekert. Een andere mogelijkheid is om WiFi Direct te activeren op het printsysteem, voor een onmiddellijke koppeling met het mobiele apparaat.

Bovendien zijn met behulp van NFC het output-apparaat en het mobiele apparaat erg makkelijk aan elkaar te koppelen om direct te printen. De mobiele gebruiker wordt niet lastiggevallen met printregistraties of netwerkinstallaties.

"Door gebruik te maken van deze technologieen van een Konica Minolta multifunctional, zullen klanten in staat zijn om rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaat te printen, in elke omgeving en zonder gebruik te hoeven maken van een externe app of printdriver", zegt Julien Azzi, Product Manager Office Printing, Konica Minolta Business Solutions Europa. "Klanten zullen genieten van meer flexibiliteit met onze nieuwe mobiele oplossingen en nieuwe mogelijkheden in hun dagelijkse werkzaamheden".

Meer informatie: http://www.konicaminolta.nl/nl/business-solutions/producten/mobiel-printen.html

^1 IDC, maart 2013

^2 Persbericht, IDC 2012: "Mobile Worker Population to Reach 1.3 Billion by 2015"; wide Mobile Worker Forecast 2011-2015 (IDC #232073, December 2011), http://www.idc.com/IDC_MobilePrint.jsp

^3 InfoTrends 2010

Over het bedrijf

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland BV Konica Minolta Business Solutions Nederland BV, gevestigd in Amsterdam, Nederland, is een volledige dochter van Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, gevestigd in Langenhagen, Duitsland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Het bedrijf levert producten, systemen, diensten en software-oplossingen die voorzien in de behoefte van kantoor- en productie print-omgevingen, op het gebied van documentoplossingen. Het productaanbod omvat kleur en zwart-wit multifunctionals, productie printsystemen, laser printers en all-in-one printers. Daarnaast levert Konica Minolta managementsoftware, waarmee alle systemen naadloos kunnen worden geintegreerd in bestaande werkprocessen en IT-omgevingen. Om klanten optimaal te ondersteunen met kwalitatief hoogwaardige en duurzame oplossingen, investeert Konica Minolta continu in onderzoek en ontwikkeling en zet daarmee regelmatig nieuwe normen voor de gehele printindustrie op het gebied van innovatie, groen en veiligheid. Konica Minolta is binnen EMEA actief in meer dan 50 landen. Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland BV is te vinden op de website: http://www.konicaminolta.nl/business-solutions, op de blog http://www.hetnieuweprinten.nl/ of kom in contact via http://www.facebook.com/KonicaMinoltaNL of Twitter via @KonicaMinoltaNL