St. Regis Hotels & Resorts opent eerste St. Regis Moscow Nikolskaya in Rusland

St. Regis Hotels & Resorts opent eerste St. Regis Moscow Nikolskaya in Rusland

Starwood's ultraluxe merk introduceert karakteristieke service op maat en verfijnde elegantie in het historische hart van de Russische hoofdstad

MOSKOU - (Business Wire)

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. (NYSE: HOT) kondigt de officiele opening aan van het langverwachte St. Regis Moscow Nikolskaya. Het op een unieke locatie in de hoofdstad gelegen hotel is eigendom van Rutsog Invest en markeert het begin van het merk St. Regis in Rusland. Met de opening van St. Regis Moscow Nikolskaya heeft St. Regis in de afgelopen tien jaar zijn wereldwijde aanwezigheid verdrievoudigd tot 34 hotels. Ook zullen St. Regis Mumbai en St. Regis Dubai voor het einde van 2015 geopend worden. Photo Starwood Hotels & Resorts - St. Regis Moscow Nikolskaya - Lobby (Photo: Business Wire)

Photo Starwood Hotels & Resorts - St. Regis Moscow Nikolskaya - Lobby (Photo: Business Wire)

"Wij zijn blij om via het partnerschap met Rutsog Invest het merk St. Regis in Rusland te introduceren," aldus Michael Wale, President, Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. "Starwood groeit hard in Rusland en de komst van St. Regis in Moskou ondersteunt onze inzet om ons luxe portfolio verder uit te breiden in deze belangrijke en snel groeiende markt."

"St. Regis Moscow Nikolskaya, gelegen op de meest gewilde locatie in de stad, levert een nieuw niveau van gastvrijheid op maat aan zowel inwoners als bezoekers met onze St. Regis Butler Service," verklaart Jenni Benzaquen, Vice President, Luxury Brands, Starwood Hotels & Resorts - Europa, Afrika en het Midden-Oosten. "Gelegen in hartje Moskou, is dit hotel een passend debuut van St. Regis in Moskou."

Hedendaags erfgoed in het hart van Moskou

Het hotel is gevestigd in een van de meest prestigieuze gebouwen van de hoofdstad, aan de Nikolskaya Street die een schakel vormt tussen het Lubyanka plein en het Rode Plein en in de buurt van de Doema (het Russische parlement). Door de nabijheid van de belangrijkste zakelijke en commerciele centra en overheidsgebouwen, is het een ideale bestemming voor zakenreizigers. St. Regis Moscow Nikolskaya ligt ook op loopafstand van historische attracties en bezienswaardigheden zoals het Kremlin en het Bolshoi Theater, evenals de luxe warenhuizen GUM en TSUM.

The St. Regis Moscow Nikolskaya werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1870 als de residentie van graaf Orlov-Davydov en beschikt over 210 ruime kamers en suites met een Belle Epoque interieur, een elegant eerbetoon aan het erfgoed van het gebouw. De luxe kamers bieden een perfect uitzicht op het historische centrum van de stad en de drukke straten rond het hotel.

Uitzonderlijke culinaire belevenissen

The St. Regis Moscow Nikolskaya biedt vijf culinaire ervaringen waaronder Orlov Lobby Lounge, die de karakteristieke middagthee van St. Regis serveert. In navolging van de traditie van de iconische King Cole bar van het St. Regis-merk in New York, wordt in de lobbylounge de kenmerkende Bloody Mary cocktail van St. Regis geserveerd. Deze Red Maria wordt bereid met gemarineerde mierikswortel en verse bietensap, een knipoog naar de traditionele borsjt. Het Osteria A Tavola dat zich ook in het hotel bevindt serveert Italiaanse gerechten en ciccheti in Venetiaanse stijl. Robusto, de Cognac Room in St. Regis, biedt een discrete sfeer waar zakelijke partners en vrienden onder het genot van een glas cognac en een sigaar samen kunnen komen.

Het hotel zal in juni twee nieuwe eetgelegenheden openen onder leiding van de befaamde Michelinster chef-kok Kamel Benmamar. In het karakteristieke restaurant, een partnerschap met Moskou's gerenommeerde restauranthouder Arkady Novikov, wordt sappig gegrild vlees geserveerd in een trendy ambiance. The Farsh, een eetcafe met hamburgerspecialiteiten geinspireerd op de Amerikaanse diners, zal de beste hamburgers van de stad serveren in een minder formele omgeving. In de delicatessenwinkel van het hotel kunnen bezoekers vers vlees, olie en kruiden kopen.

Luxe vrijetijds- en evenementfaciliteiten

Voor volledige ontspanning kunnen gasten genieten van behandelingen in de Alexandria Beauty Lounge & Spa. De spa beslaat 1.600 vierkante meter en beschikt over negen behandelkamers, een overdekt zwembad met een plafondschildering geinspireerd op de lucht, een sauna, hamam en een fitnesscentrum.

The St. Regis Moscow Nikolskaya heeft een intieme bar op het dak voor prive-bijeenkomsten en voorstellingen die een panoramisch uitzicht op het Kremlin biedt. Daarnaast beschikt het hotel over een balzaal en vier vergaderzalen met natuurlijk licht, ideaal voor feesten en evenementen.

Alle gasten van The St. Regis Moscow Nikolskaya kunnen de gerenommeerde kenmerken van het merk St. Regis ervaren, zoals de karakteristieke St. Regis Butler Service die inspeelt op de specifieke smaken en voorkeuren van de gast tijdens zijn verblijf.

Starwood in Rusland

Starwood heeft momenteel zes hotels in Rusland, waaronder The St. Regis Moscow Nikolskaya, Sheraton Moscow Sheremetyevo Airport Hotel, Sheraton Palace Hotel en Hotel National, een Luxury Collection Hotel, Moskou, evenals de W St. Petersburg en het onlangs geopende Four Points by Sheraton Kaluga. De hotelketen zal zijn aanwezigheid in Rusland in de komende drie jaar verdubbelen met nieuwe openingen in steden als Ufa, Rostov-on-Don, Krasnodar, Voronezh en Perm, evenals St. Petersburg en Moskou.

# # #

Over St. Regis Hotels & Resorts

Met de combinatie van traditionele verfijndheid en een vleugje moderniteit, streeft St. Regis ernaar uitzonderlijke ervaringen te bieden in meer dan 30 luxe hotels en resorts op de beste adressen ter wereld. Sinds de opening van het eerste St. Regis Hotel in New York City meer dan een eeuw geleden door John Jacob Astor IV, is het merk trouw gebleven aan zijn kwaliteitsniveau en biedt het ongeevenaarde en moderne service voor al zijn gasten, feilloos geleverd door de karakteristieke St. Regis Butler Service. Van Bal Harbour tot Bangkok, Saadiyat Island tot Shenzhen, richt het St. Regis merk zich op een nieuwe generatie luxe reizigers en breidt zijn portfolio zorgvuldig uit op de meest populaire bestemmingen. Het merk heeft plannen om zijn erfgoed voort te zetten door middel van de langverwachte St. Regis Hotels & Resorts in Azie, waar St. Regis heeft aangekondigd hotels te gaan openen in Changsha, Haikou, Jakarta, Kuala Lumpur, Langkawi, Lijiang, Macao, Mumbai, Nanjing, Qngshui Bay, Sanya Haitang Bay en Zhuhai. St. Regis zal verder in Europa en het Midden-Oosten blijven uitbreiden in Amman, Astana en Dubai. Voor meer informatie over St. Regis Hotels & Resorts kunt u terecht op www.stregis.com; voor informatie over residentieel eigendom kunt u terecht op www.stregis.com/residences; en voor meer informatie over de wijze waarop het merk de kunst van het spelen viert gaat u naar www.stregis.com/familytraditions. Maak contact met St. Regis op Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en YouTube.

Over Rutsog-Invest

De Russische holding <<Rutsog-Invest>> is sinds 1990 actief in de bouw en onroerend goed. Het portfolio van Rutsog-Invest omvat het beheer van verschillende elite appartementen en kantoorgebouwen in het centrum van Moskou, waaronder de exclusieve winkelgalerij naast The St. Regis Moscow Nikolskaya. In de hotelsector ontwikkelt Rutsog-Invest momenteel ook activiteiten met de bouw van een resort in Marienbad, Tsjechie. Verder zijn er onderhandelingen gaande over hotelprojecten in Berlijn, New York en Jeruzalem. Ruben Grigoryan, een van de oprichters en mede-eigenaar van het bedrijf, beheert en ontwikkelt de holding ten behoeve van zijn partners.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Photos/Multimedia Gallery Available: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150429005998/nl/

Starwood Hotels & Resorts Benelux

Ellen Bruens

Senior manager communications benelux

M +31 6 248 061 68

E ellen.bruens@starwoodhotels.com

Zie het origineel.