Drukte rond Rotterdam door tankwagen met pech


30 april 2015, 08:30

Rond Rotterdam heeft het verkeer donderdagochtend met extra drukte te maken. Om even na 07.00 uur strandde een tankwagen, geladen met gevaarlijke stoffen, op de A20 richting Hoek van Holland. De rechterrijstrook is sindsdien afgesloten tussen het knooppunt Terbregseplein en Rotterdam-Centrum.
De tankwagen heeft bandenpech.

Doordat er minder wegcapaciteit is, staat het verkeer richting Hoek van Holland al vanaf Nieuwerkerk aan den IJssel vast over 9 kilometer. De wachttijd in de file op de A20 bedraagt zeker 45 minuten. Het verkeer op de A16 naar Rotterdam loopt daardoor ook flink wat vertraging op. Daar moet men
rekening houden met een extra reistijd van bijna 20 minuten.

In de richting van Gouda is op de A20 ook file ontstaan. Vanaf het knooppunt Kethelplein moeten weggebruikers in 6 kilometer file ruim een kwartier extra reistijd incalculeren.

Omdat de afsluiting op de A20 nog wel tot na 09.00 uur kan duren en de file verder zal gaan oplopen, kan het verkeer op de A20 vanuit Gouda met bestemming Hoek van Holland beter omrijden vanaf het knooppunt Terbregseplein over de Van Brienenoordbrug in de A16 en de Beneluxtunnel in de A4.

Foto: (c) VID