Reiniging riolering


Tussen 4 mei en 15 juni 2015 start de firma Coppelmans met het reinigen en inspecteren van de riolering in onze gemeente.

Wat gaan we doen

Met hoge druk wordt water door de rioolbuizen gespoten hierbij kan wat geborrel te horen zijn in de afvoeren van het toilet, de keuken, de douche en de schrobputjes. Ook kan het gebeuren dat stankafsluiters (sifons) worden leeggezogen of dat een klein beetje water uit de afvoeren spat. Dit is
meestal relatief schoon water.

Na het reinigen van de riolering voert de firma Van der Valk & de Groot een camera-inspectie uit om de toestand van de buizen en putten in beeld te brengen.

Waar

De werkzaamheden vinden plaats in de kernen Tienray, Meerlo en Swolgen (inclusief de buurtschappen Megelsum en Gun) in de periode van 4 mei t/m 15 juni 2015.

Voorzorgsmaatregelen

Om schade en stank te voorkomen, kunt u de volgende maatregelen nemen:

* De afvoeren van wasbakken e.d. dichtzetten met de bijbehorende stop, of er een handdoek of dweil overheen leggen en er een zwaar voorwerp op plaatsen.
* Het deksel van het toilet dichtmaken en er een zwaarder voorwerp op plaatsen.
* Als de werkzaamheden gereed zijn, de sifons weer vullen met water door de kraan even open te zetten. Denk dan ook aan de sifons voor de afvoer van de wasmachine en de verwarmingsketel.

Informatie

De direct aanwonenden worden nader geinformeerd via een bewonersbrief. Mochten er ondanks de genoemde voorzorgsmaatregelen toch nog problemen zijn, dan kunt u bellen met de firma Coppelmans, 040 - 283 60 43.