Onkruidbestrijding straten en stoepen gestart


De gemeente is weer gestart met onkruidbestrijding op trottoirs en straten. Het onkruid wordt in april, mei en juli bespoten. Stoepen en straten worden in de periode half mei tot juli en in de periode half augustus tot oktober geborsteld.

Ecologisch verantwoord bestrijden

Het onkruid wordt bespoten met Ultima, een biologisch afbreekbaar en ecologisch verantwoord middel op basis van vetzuren. Dit middel zorgt ervoor dat de onkruiden uitdrogen. Na het onkruidspuiten is kort de zure geur van de vetzuren te ruiken.

Onderhoudsniveau

In 2013 is het onderhoudsniveau van groen en grijs in Roosendaal verlaagd als een van de bezuinigingsmaatregelen. Het onderhoudsniveau van de bestrating en het groen is niveau B voor het centrum en de invalswegen. De rest van Roosendaal heeft onderhoudsniveau C.

* Niveau B is basisniveau: er is in beperkte mate onkruid in het gras en tussen de straatstenen.
* Niveau C is het minimale acceptabele niveau: er is redelijk veel onkruid in het gras en tussen de straatstenen.

De stoepen, straten en het groen zien er minder verzorgd uit dan bewoners voor die tijd van de gemeente gewend waren. Gebieden die nu niet voldoen aan de norm, krijgen nog dit jaar extra aandacht. Er is 500.000,- euro vrijgemaakt om de slechte en verouderde gebieden aantrekkelijker en meer
onderhoudsvriendelijk te maken.

Dit jaar gaat de gemeente een onderhoudsplan per wijk en per dorp opstellen, in plaats van een onderhoudsplan voor de hele stad. Dit gebeurt in samenspraak met de bewoners.

Meer informatie

Lees meer informatie over onderhoud in het groeiseizoen.