Li Jie bij laatste 16 op WK


Li Jie is als enige Nederlandse speelster doorgedrongen tot de laatste 16 op het WK in het Chinese Suzhou. Li Jiao kwam ook in actie in de derde ronde, maar stuitte daar op de zeer sterke Liu Shiwen.

Wederom 4-0 overwinning voor Li Jie
Li Jie laat tijdens het WK in Suzhou een super goede vorm zien. In de derde ronde gunde ze haar tegenstandster wederom geen game. De uit Hong Kong afkomstige Doo Hoi Kem (nummer 12 van de plaatsingslijst) kreeg binnen een half uur een 11-7 11-7 11-9 11-5 nederlaag aangemeten. In de vierde
ronde staat Li Jie tegenover de als zesde geplaatste Zhu Yuling uit China. Zhu Yuling won in de derde ronde in vijf games van Tie Yana, die eerder in de tweede ronde Britt Eerland uitschakelde.

Met het bereiken van de laatste 16 evenaart Li Jie haar beste prestatie op een WK tot nu toe. Deze prestatie zette zij neer tijdens haar vorige deelname aan een WK, dit was het WK in Rotterdam in 2011.

Derde ronde eindstation voor Li Jiao
De loting was Li Jiao dit WK minder goed gezind. In de derde ronde stond Li Jiao tegenover de als tweede geplaatste en vice-wereldkampioen Liu Shiwen uit China. In een toch vrij snelle 3-11 5-11 7-11 5-11 plaatste de Chinese zich voor de laatste 16. Dit betekent dat voor Li Jiao het WK in
China erop zit.

Alle uitslagen en het programma van de komende wedstrijden zijn terug te vinden op de WK-pagina.

NTTB/WO
Foto (c) Manfred Schillings