Nieuw in Schagen `Zit-Chigong' vanuit de (rol)stoel


Vanaf vrijdag 22 mei start Chi Schagen, in samenwerking met Sportservice Schagen, met speciale lessen Zit-Chigong. Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die niet lang of niet kunnen staan. De lessen duren drie kwartier en worden zittend op een krukje, stoel of vanuit de rolstoel gedaan.
Zit-chigong bestaat uit eenvoudige oefeningen, waarbij je met rustige, soepele bewegingen je lichaam losmaakt en ontspant.

Wat is Zit chigong

Zit-chigong (spreek uit zit- tsjiekong) is een eeuwenoude Chinese bewegingsmethode en wordt ook wel `Chinese Yoga' genoemd. Zit-chigong bestaat uit eenvoudige oefeningen, waarbij je met rustige, soepele bewegingen je lichaam losmaakt en ontspant. Omdat de aandacht bij de beweging is, kun je
ook je gedachten tot rust brengen. Door regelmatig te oefenen gaat energie weer door je lichaam stromen, waardoor je je fit en vitaal voelt en je hele lichaam in balans wordt gebracht.

Lessen Zit-Chigong

Vanaf vrijdag 22 mei start Chi Schagen met speciale lessen Zit-chigong . Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die niet lang of niet kunnen staan. De lessen duren drie kwartier en worden zittend op een krukje/ stoel of vanuit de rolstoel gedaan. Het doel van deze lessen is bewegen op een
ontspannen manier en de energie weer laten stromen door het lichaam. Rustig en iedereen op zijn/haar eigen niveau, worden er oefeningen met de nek, schouders, armen, benen, enkels en voeten gedaan. Speciale kleding is niet nodig. Wij adviseren gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar die niet (lang) kunnen staan, herstellend van operatie of ongeluk, mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Bij voldoende deelname gaan de lessen van start. Het adres is: Grotewallerweg 7 in Schagen. (Ingang via de showroom van Van Slageren keukens &
interieur). Aanvang van de les 11.15 uur tot 12.00 uur.

Speciale introductie aanbieding

Het is een serie van totaal vijf lessen. De eerste les is een gratis proefles. De kosten voor de totale serie van vijf lessen bedragen 20 euro. Normaal bedragen de kosten 6 euro per les van drie kwartier.

Positieve effecten van Zit-chigong

Zit-chigong heeft een positieve invloed bij slaapproblemen, nek- schouder- en rugklachten. Het maakt je bewust van je lichaamshouding. Na verloop van tijd merk je dat al je spieren versterken en gewrichten versoepelen. Ook verlicht het de pijn bij Whiplash klachten en levert een positieve
bijdrage bij het herstel van een burn-out.

Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met de docente Rita van Slageren -Kempe van Chi Schagen via telefoon: 06 54 798 777, email: rita@chischagen.nl of kijk voor meer informatie op de website www.chischagen.nl.