Uitnodiging verkennen mogelijkheden breedband


donderdag 30 april 2015

Wilt u meer weten en meepraten over de breedband mogelijkheden in kleine kernen en buitengebieden van de gemeente Coevorden? Dan nodigen we u van harte uit om samen de mogelijkheden te verkennen voor de aanleg van een breedbandnetwerk.

De provincie Drenthe heeft een programma www.verbinddrenthe.nl en faciliteert samen met de gemeente Coevorden bewonersinitiatieven bij het opstarten, organiseren en realiseren van breedbandprojecten.

De hoeveelheid data die we via internet versturen neemt in hoog tempo toe. Omdat de huidige netwerken deze groei niet altijd aankunnen, vinden er aanpassingen plaats om aan onze vraag aan bandbreedte te kunnen blijven voldoen. Internetproviders zijn wel bezig om de bandbreedte van internet in
Nederland te vergroten, maar vaak alleen in dichtbevolkte, en voor hen rendabele, gebieden. Kleine kernen en buitengebieden in Drenthe blijven daardoor achter.

Eigen initiatief

Het initiatief voor snel internet moet vooral vanuit de burgers en bedrijven zelf komen. Snel internet is nu en in de toekomst meer en meer nodig, met name voor zorg op afstand, maar ook voor een goed vestigingsklimaat in zijn algemeenheid. Ook de toeristische sector heeft baat bij snel
internet. 18% van de beroepsbevolking in onze gemeente werkt in deze sector en snel internet kan leiden tot banenbehoud.

Donderdag 7 mei

U bent op donderdag 7 mei vanaf 19.30 uur (inloop) welkom in MFA De Hesselerhof, Beatrixlaan 23a in Oosterhesselen. Wethouder Jan Zwiers opent om 20.00 uur de avond en Evert Blansjaar, Kwartiermaker Breedband Drenthe, neemt u mee in hoe we samen kunnen verbinden, kennis delen en hoe te
organiseren om breedband tot aan de ver afgelegen woning of bedrijf te realiseren. Wilt u meepraten? Geeft u dan op voor deze avond. Dat kan per e-mail: evertblansjaar@gmail.com.