Koninklijke onderscheiding 2016: voor 8 juni aanmelden


Voor Koningsdag 2016 willen wij graag nu al uw aandacht vragen. Wilt u iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding volgend jaar, dan wordt u verzocht zich voor 8 juni as. bij de gemeente te melden.

Een koninklijke onderscheiding wordt toegekend als iemand bijzondere dingen voor de maatschappij heeft gedaan. Daarvan is sprake wanneer iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen op een wijze, die uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden. Dit kan
ook betrekking hebben op het stimuleren van anderen of het leveren van opvallende prestaties of werkzaamheden, die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Wanneer u de overtuiging heeft dat iemand in aanmerking komt voor deze vorm van publieke waardering, dan kunt u die persoon voordragen bij de burgemeester van de gemeente Groesbeek. Daarvoor is een speciaal voorstelformulier beschikbaar. Het is raadzaam om tevoren contact op te nemen met de
gemeente om na te gaan of uw aanvraag kansrijk is.

Daarvoor en voor andere vragen over koninklijke onderscheidingen kunt u terecht bij mevrouw M. van Leest, tel. 024-3013836, m.v.leest@groesbeek.nl.