Uitreiking Jeugdlintje


Sinds dit jaar heeft de Jeugdgemeenteraad het jeugdlintje in het leven geroepen. Het jeugdlintje is bedoeld voor echte superhelden uit onze gemeente in de leeftijd tot en met 12 jaar. Op maandag 27 april werden de eerste drie jeugdlintjes uitgereikt door burgemeester Walraven onder toeziend
oog van enkele jeugdgemeenteraadsleden.

Nikita Dijt van 11 jaar uit Sint Hubert, Bram van den Heuvel van 12 jaar uit Mill en Petie van Elk van 12 jaar uit Mill kregen de jeugdonderscheiding uitgereikt.

Nikita was voorgedragen door haar buurvrouw omdat ze haar al een half jaar helpt met boodschappen doen. Dit kan de buurvrouw Desiree Jacobs zelf moeilijk in verband met haar Hernia. Nikita klaagt nooit en staat altijd klaar voor haar buren.

Bram is voorgedragen door zijn zusje Tessa. Hij zet zich als kind-ambassadeur in voor Stichting Opkikker, daarmee helpt hij zieke kinderen een leuke opkikkerdag beleven die ze die nooit meer vergeten. Zelf heeft hij 4 jaar geleden een opkikkerdag gehad omdat hij een bacterie in zijn enkel had.
Bram zamelt geld in voor Opkikker door lotenverkoop en door het inzamelen van oude mobieltjes.

Petie is voorgedragen door Lidy van der Lans-Exler. Zij heeft vorig jaar haar mooie lange haar af laten knippen voor het goede doel Kika.