Verkeersregelaars gezocht voor doorkomst vierdaagse Cuijk


Verenigingen gezocht waarvan de leden zich willen inzetten als verkeersregelaar tijdens de doorkomst van de vierdaagse door Cuijk

De doorkomst van de Nijmeegse wandelvierdaagse door Cuijk is elk jaar weer een groot feest. Dit jaar vindt deze plaats op vrijdag 24 juli. Het spreekt voor zich dat het wandelevenement veel veiligheidsinspanningen van hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en GGD) en gemeente vergt.

Op diverse locaties langs de route worden die dag ook verkeersregelaars ingezet. Immers wegen dienen te worden afgezet om wandelaars vrije doorgang te geven. De verkeersregelaars hebben de taak alleen bevoegden door te laten op de route van de wandelmars. Zij staan onder direct toezicht
(instructie en begeleiding) van de politie. Voor deze taak zijn die dag 16 verkeersregelaars nodig van 's morgens 06.00 tot circa 15.00 uur.

Aan verenigingen in Cuijk wordt gevraagd hieraan medewerking te verlenen. De deelnemende vereniging ontvangt hiervoor een vergoeding van EUR 2.000. Verenigingen kunnen zich alleen inschrijven als zij die dag het genoemde aantal kandidaat-verkeersregelaars kunnen inzetten.

Aan de verkeersregelaars worden de volgende eisen gesteld:

* minimale leeftijd van 18 jaar
* kordaat kunnen handelen

De verkeersregelaars worden opgeleid doormiddel van e-learning. Vervolgens worden de geslaagde verkeersregelaars aangesteld. De verkeersregelaars zullen worden verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid.

Indien verenigingen hierin geinteresseerd zijn kunnen zij zich tot uiterlijk 29 mei aanstaande schriftelijk aanmelden bij de gemeente Cuijk. Afdeling Veiligheid Toezicht en Handhaving t.a.v. de heer R. Surig, Cooerdinator Toezicht en Handhaving. Correspondentieadres, Postbus 7, 5360 AA Grave.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Surig (T-0485-460354).

Als zich meerdere verenigingen hiervoor aanmelden zal er een loting verrichten worden. Tevens zal dan worden geloot welke vereniging onder voorbehoud van ongewijzigd beleid de verkeersregeling het volgende jaar kan verrichten.