Ministerraad van 30 april 2015


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 30/04/2015

Een ministerraad via elektronische procedure vond plaats op donderdag 30 april 2015, onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

* Asiel: de wet wordt in overeenstemming gebracht met de Europese richtlijn over de terugkeer

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een voorontwerp van wet goed dat de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de
verwijdering van vreemdelingen wijzigt.

* Regie der Gebouwen: huren van een gebouw voor de scheepvaartpolitie in Nieuwpoort

Op voorstel van minister belast met de Regie der Gebouwen Jan Jambon gaat de ministerraad akkoord met het afsluiten van een huurovereenkomst voor het huren van een gebouw waarin de scheepvaartpolitie van Nieuwpoort zal worden gehuisvest.

* Ontwerpomzendbrieven over de federale personeelsmonitoring

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Begroting Herve Jamar en minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput de ontwerpomzendbrieven goed over de federale personeelsmonitoring.

* Legistieke wijzigingen aan het Wetboek van economisch recht

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Economie en Consumenten Kris Peeters een voorontwerp van wet goed dat het Wetboek van economisch recht wijzigt en verschillende andere wijzigingsbepalingen doorvoert.

* Postdienst: wijziging van de maximale afmetingen van een genormaliseerde zending

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Telecommunicatie en Post Alexander De Croo een ontwerp van koninklijk besluit goed dat een vergissing moet rechtzetten in het koninklijk besluit houdende reglementering van de postdienst, en meer bepaald wat betreft de vermelding van de
maximale afmetingen van een genormaliseerde zending.

* Optimalisering van de competenties op het vlak van pensioenen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine een nota goed rond de optimalisering van de competenties op het vlak van pensioenen.

* Steun van Defensie aan de politie voor bewakingsopdrachten

Op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon gaat de ministerraad akkoord met de verlenging van de inzet van militairen op het terrein, in het kader van het protocolakkoord betreffende de steun van Defensie aan de geintegreerde politie voor bewakingsopdrachten.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden