Samenwerkingsovereenkomst Immerhorn getekend


Gepubliceerd: 30-04-2015
Er lag al een gezamenlijke toekomstvisie, maar sinds woensdagavond 29 april hebben de gemeente en de verenigingen van Sportpark Immerhorn ook de samenwerkingsovereenkomst getekend.
Hierin staat onder andere dat de betrokken partijen na realisatie van de kunstgrasvelden in overleg zullen treden over de bouw van nieuwe kleedkamers, eventueel de bouw van de multifunctionele accommodatie en het mogelijk aanleggen van een tweede hockey/korfbalkunstgrasveld en een derde
kunstgrasvoetbalveld.

'Sportpark met meer en betere voorzieningen'

Wethouder Marcel Olierook vindt dat de sportverenigingen zeer voortvarend toewerken naar een sportpark met meer en betere voorzieningen. "We zijn sinds mei 2014 intensief met elkaar in gesprek gegaan over de toekomst van het park. Nu komen we op het punt dat het z'n vruchten afwerpt. We hebben
al een toekomstvisie waar alle partijen mee hebben ingestemd, een financieel plan om deze zomer kunstgrasvelden aan te leggen en nu dus ook een samenwerkingsovereenkomst. Zo'n goede samenwerking is essentieel om het sportaanbod in Enkhuizen te behouden en te verbeteren."

Op dinsdag 12 mei 2015 buigt de gemeenteraad zich over het voorstel om een deel van het benodigde krediet beschikbaar te stellen voor de aanleg van de kunstgrasvelden. Bij groen licht worden de kunstgrasvelden nog deze zomer aangelegd.