Woensdag 6 mei: herstelwerkzaamheden rotonde Steenstraat - Textielst..


Op woensdag 6 mei zijn er herstelwerkzaamheden aan de rotonde Steenstraat - Textielstraat - Zandeweg op bedrijventerrein Tichelrijt.

Planning

De werkzaamheden beginnen op 6 mei 2015 om 9.00 uur en duren tot uiterlijk 16.00 uur. Het definitief herstellen van de rotonde duurt ongeveer 4 dagen (4 x 1 dag). De eerste werkdag heeft op 6 mei plaats. De andere werkdagen zijn nog niet bekend. Zodra deze planning bekend is, leest u dit op
www.dongen.nl.

Verkeersmaatregelen

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, nemen wij op 6 mei enkele verkeersmaatregelen:

* de rotonde Steenstraat en de Zandeweg worden deels afgesloten voor verkeer;
* de aansluiting rotonde Steenstraat - Textielstraat wordt geheel afgesloten;
* er geldt eenrichtingsverkeer op de Steenstraat - Vierbundersweg.

Omleiding

Met het deels afsluiten van de rotonde aan de Steenstraat is een beperkte verkeersafwikkeling mogelijk op het bedrijventerrein. Daarom is besloten eenrichtingsverkeer in te stellen op de Steenstraat - Vierbundersweg. Verkeer komend vanuit Tilburg wordt bij de rotonde Vierbundersweg - de
Schacht over het bedrijventerrein geleid. Verkeer vanuit Rijen/Dongen/Oosterhout kan wel over de rotonde rijden. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Er komen verwijsborden naar de afgesloten Textielstraat.

Overlast

Met bovenstaande maatregelen is het niet nodig om de rotonde aan de Steenstraat geheel af te sluiten en blijft het bedrijventerrein goed bereikbaar. Er zal echter overlast zijn door een toename van verkeer op sommige punten. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Aanleiding werkzaamheden

De herstelwerkzaamheden zijn nodig als gevolg van een calamiteit eind vorig jaar aan de riolering bij de rotonde aan de Steenstraat. De rotonde is toen tijdelijk hersteld.