Veel vertraging door ongelukken A1


30 april 2015, 18:09

Op de A1 vanuit Amsterdam naar Apeldoorn verloopt de avondspits bijzonder moeizaam door meerdere ongelukken. De grootste vertraging is rondom Amersfoort ontstaan. Verkeer vanuit Amsterdam kan de A1 beter mijden en omrijden via Utrecht.

Vlak voor de kruising met de A30 zijn meerdere autos met elkaar in aanrijding gekomen. Er lijkt alleen sprake van blikschade, maar sommige autos kunnen niet zelf verder en moeten dus geborgen worden. Bij Barneveld zijn twee rijstroken dicht. In de staart van deze file zijn bij Amersfoort ook
meerdere autos en een vrachtwagen op elkaar gebotst. Ook daar zijn rijstroken dicht.

Lange files

De files vanuit Amsterdam naar Apeldoorn zijn bijna aan elkaar gegroeid. Tussen Naarden en Bunschoten staat 10 kilometer en verderop staat door de ongelukken nog eens 13 kilometer verkeer stil totaan Barneveld. De kijkersfile vanuit Apeldoorn is opgelopen tot 5 kilometer. Het verkeer op de A30
loopt hierdoor ook vertraging op.

Update 18:26 uur

Tussen Eembrugge en Barneveld staat inmiddels 14 kilometer blik aaneengesloten.

Op de A1 Amsterdam - Amersfoort kun je ter hoogte van het knooppunt Eemnes omrijden. Verkeer richting Amersfoort/ Apeldoorn volg Breda/ Arnhem/ Barneveld (A27, A12, A30) Verkeer vanuit Den Haag richting Apeldoorn volg Arnhem/Barneveld (A12, A30).

Update 18:32 uur

De weg is weer helemaal beschikbaar voor de overige weggebruikers. Het zal nog wel even duren voordat het fileleed voorbij is.

Foto: (c) Erik Bennink