Wielerkampioene filmt op Fort Vechten voor `We Own Yellow'

Datum: 30 april 2015

Opnames We Own YellowOpnames We Own Yellow

Marianne Vos wil vrouwen aan het fietsen krijgen

Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos en een groep andere wielrensters hebben gisteren op Fort bij Vechten in Bunnik video-opnames gemaakt ter promotie van `We Own Yellow'. Die toertocht voor vrouwen en festival-voor-iedereen vindt plaats op 12 juli, een weekend na de start van de Tour de France in Utrecht.

Vos vertelde voor de start van de opnames dat ze met `We Own Yellow' barrieres wil slechten. "Ik wil van het beeld af dat wielrennen vooral een mannensport is en dat het zwaar is. Ik wil vrouwen op de fiets krijgen door vooral ook te laten zien hoeveel plezier je eraan kunt beleven. Iedereen met passie kan onze toertocht rijden. Wij denken echt niet alleen vanuit de topsport."

`We Own Yellow - Take the Stage' is bewust in het weekeinde na de start van de Tour de France in Utrecht gepland. "De Tour is toch het hoogste binnen het mannenwielrennen. Dat evenement biedt een prachtige kans voor vrouwen om aan te haken." Ze is blij met de provincie Utrecht en Bunnik als locatie voor de toertocht en festival. "Het enthousiasme in Bunnik en deze regio is zo groot. Ik hoop dat het de mensen in buurt ook inspireert om zelf op de fiets te stappen."

Wethouder Rob Zakee kwam Marianne Vos en de andere wielrensters succes wensen. "Ik vind het een mooi initiatief. Ik hoop dat er een heleboel vrouwen komen, vanuit alle hoeken van de wereld. Deze vrouwen zullen de provincie en Bunnik op de kaart helpen zetten." `We Own Yellow' vormt ook een onderdeel van de activiteiten in het kader van `Bunnik Verwelkomt de Tour'.

Meer informatie: weownyellow.com