AkzoNobel zorgt voor een revolutie bij kleurmatching van autoreparatielakken

AkzoNobel zorgt voor een revolutie bij kleurmatching van autoreparatielakken

30 april 2015

AkzoNobel introduceert een revolutionair digitaal systeem waarmee schadeherstelbedrijven de bestaande kleuren van carrosseriedelen exact kunnen bepalen en matchen.

Het geavanceerde systeem bestaat uit twee elementaire onderdelen. Het eerste onderdeel is Automatchic Vision - AkzoNobels nieuwste generatie hand-held-apparatuur voor het digitaal analyseren van kleuren. Het tweede onderdeel is Automatchic Smart Search - software die zorgt dat kleurformules optimaal met elkaar overeenstemmen.

"Dit is niet minder dan een revolutie als het gaat om het matchen van kleuren op de werkplaats", aldus Henri Bijsterbosch, Global Manager Digital Color van het bedrijfsonderdeel Vehicle Refinishes van AkzoNobel. "Het compacte, handbediende Automatchic Vision-apparaat maakt gebruik van de allernieuwste digitale technologie waarmee een precieze, betrouwbare kleurmeting wordt gegarandeerd en het werkt ook op gebogen carrosseriedelen die traditioneel moeilijk zijn af te lezen."

Het systeem is van nature makkelijk te bedienen, zodat een minimale training volstaat om snel nauwkeurige metingen te kunnen doen. De Smart Search software vertaalt de door Automatchic Vision gelezen kleur eenvoudig naar de best overeenkomende kleurformule.

"Automatchic ondersteunt de standaardprocessen bij schadeherstelbedrijven", voegde Bijsterbosch er aan toe. "De software zorgt voor een optimale kleurenmatch en minimaliseert tegelijk de gebruikte hoeveelheid lak, wat verspilling voorkomt en een waardevolle tijdsbesparing oplevert. Kleuren zijn steeds moeilijker te matchen en Automatchic helpt om objectief een kleurkeuze te maken".

Het systeem is uitgebreid getest bij klanten en de feedback was uitermate positief. "Door het eenvoudige, ongecompliceerde proces worden er minder fouten gemaakt", aldus Vincent Gourdon, Technical Manager bij SODIP, een belangrijke Franse distributeur van industriële-en autocoatings.

Naar aanleiding van de aankondiging zei Simon Parker, Managing Director van het bedrijfsonderdeel Vehicle Refinishes van AkzoNobel: "De hulpmiddelen voor kleurmatching van AkzoNobel zijn toonaangevend binnen de schadeherstelsector. De ontwikkeling van deze nieuwste digitale technologie is opnieuw een voorbeeld van onze passie voor excellence. Hiermee verminderen we de complexiteit en maken deze techniek toegankelijk, waardoor meer mensen er gebruik van kunnen maken".

---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatings onderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën.Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieën om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben circa 46.000 medewerkers verspreid over 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International, Interpon en Eka. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden.