Opening gezinstentoonstelling Beestenboel groot succes

PERSBERICHT

Opening gezinstentoonstelling Beestenboel groot succes!

De opening van de gezinstentoonstelling Beestenboel op woensdag 29 april was een groot succes. Zeker 100 kinderen waren aanwezig en de dieren zorgde voor veel plezier! De dierenparade door het museum was het hoogtepunt van de feestelijke opening waarbij de eeuwenoude passage door de Buurkerk weer eenmalig werd opengesteld.

In de tentoonstelling Beestenboel spelen de muzikale dieren uit de collectie de hoofdrol! Deze beestjes zorgen al eeuwen voor vermaak en zijn vaak te zien op collectiestukken als afbeelding of als ornament. Maar, het museum heeft ook ‘gemechaniseerde’ opgezette échte dieren in de collectie, zoals de Zingende Nachtegaal. Of, wat te denken van instrumenten in de vorm van dieren, zoals het Konijn in de Kool, de knijpkat of de trommelende aap? En allemaal maken ze muziek!

Beestachtige Muzikale Kinderrondleiding tijdens meivakantie

De dierlijke sferen blijven de komende tijd in Museum Speelklok hangen. Zo kan iedereen in de meivakantie, 2 mei t/m 10 mei, uit volle borst meezingen met verschillende dierendeuntjes en dierenliedjes. De dieren uit de collectie worden tijdens de Beestachtige Muzikale Kinderrondleiding extra onder de aandacht gebracht en verschillende zelfspelende muziekinstrumenten laten echte dierendeuntjes horen.

De Beestachtige Muzikale Kinderrondleiding wordt georganiseerd in het kader van de gezinstentoonstelling Beestenboel en start elke dag om 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Naast kijken en luisteren, krijgen de kinderen ook volop de kans om zelf op onderzoek uit te gaan naar gekke weetjes over de dieren in de tentoonstelling en kunnen ze aan de slag op de interactieve speelmuur met o.a. de apen, poezen en konijnen.