Haagse stageprijs ook voor HBO en universiteit

30 april 2015

Het college gaat de mogelijkheden voor een Haagse stageprijs voor MBO'ers bekijken. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente op vragen van CDA-raadsleden Desh Ramnath en Michel Rogier.

In haar beantwoording onderstreept het college de waarde van een Haagse stageprijs. Jongeren worden uitgedaagd tot goed vakmanschap en krijgen een realistischer beroepsbeeld. Het college belooft met het ROC Mondriaan in gesprek te gaan over het uitschrijven van een wedstrijd voor de beste stage. Rogier: "Het is goed dat het college dit voorstel van het CDA steunt, maar dat het college alleen met het ROC-Mondriaan hierover in gesprek gaat vind ik niet voldoende: deze punten spelen ook voor jongeren die naar het HBO en de universiteit gaan".

Het CDA vraagt het college daarom om niet alleen met het ROC Mondriaan in gesprek te gaan, maar hierbij ook de Haagse Hbo-instellingen en de universiteit te betrekken. `'In Den Haag wordt vol ingezet op het creeren van werkgelegenheid in de kenniseconomie. Sectoren waar het college extra werkgelegenheid wil creeren, zoals The Hague Security Delta, vrede en recht, innovatie, evenementen en toerisme vragen juist om werknemers met een HBO of universitaire achtergrond. Het zou vreemd zijn om de Haagse Hogeschool, Inholland Den Haag en Universiteit Leiden dan niet te betrekken bij de Haagse stageprijs", aldus CDA-raadslid Ramnath.

De Haagse stageprijs biedt volgens de lokale CDA-fractie een goede mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de interactie tussen opleiding, arbeidsmarkt en bedrijfsleven. Daarnaast wil het CDA met een verkiezing van de beste stageplek en de beste stagiair van het jaar, werkgevers stimuleren om betere stages aan te bieden en studenten stimuleren het beste uit hun stage te halen.

Download hier de schriftelijke vragen

Zie het origineel.