Verklaring n.a.v. kortstondige bezetting gebouw Student Services

Verklaring n.a.v. kortstondige bezetting gebouw Student Services

30 april 2015

Onderstaande verklaring is afkomstig van het College van Bestuur van de UvA naar aanleiding van de kortstondige bezetting van het gebouw van Studenten Services van de UvA aan de Binnengasthuisstraat.

Vanochtend is het gebouw van Studenten Services van de UvA aan de Binnengasthuisstraat kortstondig bezet. De voorzitter van het college van bestuur heeft via de telefoon de bezetters meerdere malen gevraagd het pand vrijwillig te verlaten. Nadat de bezetters daar geen gehoor aan gaven, is de politie gevraagd het pand te ontzetten.

De bezetters eisten in hun verklaring dat het vervallen van 1 mei als vaste vrije dag zou worden teruggedraaid. Deze dag is echter vorig jaar in samenspraak met alle medezeggenschapsraden en vakbonden toegevoegd aan het totale tegoed van vrije dagen, zodat medewerkers zelf kunnen kiezen wanneer ze deze dag opnemen.

Het College wil graag samen met de COR en de CSR het debat over een meer democratische universiteit in openheid voeren.

Vandaag blijft het gebouw van Student Services dicht. De telefonische en online dienstverlening van Studenten Services aan (aankomend) studenten is bereikbaar en kent een normale bezetting. (Aankomend) studenten met prangende vragen kunnen zich melden bij de Student Service Desk op de Roeterseilandcampus, REC-C1.01 (ingang gebouw B/C), Nieuwe Achtergracht 166. De Student Service Desk op het Roeterseiland is geopend tot 17.30 uur.

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting