Sint-Jorispenning voor Willem Meuleman, journalist AD Amersfoortse Courant

Persbericht gemeente Amersfoort – donderdag 30 april 2015

EMBARGO TOT EN MET DONDERDAG 30 APRIL 2015 18.15 UUR

Sint-Jorispenning voor Willem Meuleman, journalist AD Amersfoortse Courant

Ter gelegenheid van zijn afscheid als journalist van de AD Amersfoortse Courant op 30 april 2015 ontvangt Willem Meuleman de Sint-Jorispenning uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontvangt de onderscheiding voor het vastleggen van talloze verhalen over Amersfoort en Amersfoorters en voor zijn inzet bij plaatselijke evenementen en activiteiten.

Na een dienstverband van ruim eenenveertig jaar als journalist waarvan tien jaar als chef van de redactie bij de AD Amersfoortse Courant neemt Willem Meuleman (1954) op donderdag 30 april 2015 officieel afscheid.

Burgemeester Bolsius: “De ontelbare verhalen uit de pen van Willem Meuleman zeggen veel over hem als persoon. Over zijn grote betrokkenheid met en liefde voor de stad en regio. Die verhalen geven zicht op zaken, die nog in duisternis gehuld waren. Ze beschrijven Amersfoorters en onze regio- inwoners op onnavolgbare wijze, in het hier en nu”.

Van 1989 tot en met 1993 initieerde de Amersfoortse Courant de eerste reeks van fotojaarboeken ‘Met het Oog op Amersfoort’ met medewerking van Willem Meuleman, Arjeh Kalmann en Brand Overeem. In 2007 was Willem Meuleman mede-initiatiefnemer van een vernieuwde versie van ‘Met het Oog op Amersfoort’. Dit jaar komt het jaarboek voor de negende keer uit. De fotoboeken vormen in woord en beeld prachtige naslagwerken van Amersfoort en geven beeld van bijzondere gebeurtenissen uit dat jaar.

Overige verdiensten

In de jaren ‘70 en ‘80 was hij betrokken bij de voetbalvereniging Hooglanderveen als bestuurslid en schreef hij voor de voetbalbladen ‘De Dribbelaar’ en ‘ Goal’. Voor stichting Dorpshuis De Dissel was hij oprichter, organisator en bestuurslid. Daarnaast was hij begeleider van Superstars Hooglanderveen.

Diverse dorpsfeesten in Hooglanderveen konden op zijn medewerking rekenen. Als oprichter, organisator en bestuurslid van Het Kohlmann Runners Team werd er meer dan 100.000 euro opgehaald voor de kankerbestrijding. In de jaren 2000, 2001 en 2002 was hij organisator van de Vathorstrun. Daarnaast is hij al jarenlange auteur en lid van de redactie voor de Hooglanderveense Informatie Krant (HIK).