Bid mee op zondag 3 mei voor bootvluchtelingen Middellandse Zee

Bid mee op zondag 3 mei voor bootvluchtelingen Middellandse Zee 30-4-2015

De Nederlandse Bisschoppenconferentie sluit zich aan bij de oproep van een aantal West-Friese kerken om komende zondag 3 mei te bidden voor de bootvluchtelingen die over de Middellandse Zee Europa proberen te bereiken. Velen komen daar bij om.

Beschrijving

Paus Franciscus heeft in het Europese Parlement gezegd dat de Middellandse Zee geen kerkhof mag worden en heeft een dringend beroep gedaan op de internationale gemeenschap om hulp te bieden waar mogelijk.

De Nederlandse bisschoppen vragen ook om gebed om wijsheid voor diegenen die verantwoordelijkheid dragen voor de aanpak van deze problematiek. En dat zij daarbij oog hebben voor het leed van de slachtoffers en de risico's die zij lopen.

Vele bootvluchtelingen verdrinken en dat moet voorkomen worden. Voor deze vluchtelingen op zoek naar een beter bestaan wordt met name gebed gevraagd: dat een oplossing mag worden gevonden voor de moeilijke situatie in hun thuisland die hun ertoe brengt dat te ontvluchten, en dat zij de hulp krijgen die zij nodig hebben.

Geven aan organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen in het Midden-Oosten kan ook, bijvoorbeeld aan www.kerkinnood.nl en www.dorcas.nl.

Kijk voor meer informatie over de oproep van de West-Friese kerken op: facebook.com/bootvluchtelingen