N61 een week dicht


4 mei 2015, 10:27

Van woensdag 6 mei 06.00 uur tot woensdag 13 mei 17.00 uur is de hoofdrijbaan van de N61 in twee fasen afgesloten tussen IJzendijke en de rotonde bij Biervliet. De rijbaan wordt voorzien van nieuw asfalt. Tijdens het asfalteren wordt het verkeer over de parallelwegen geleid.

Fase 1

Van woensdag 6 mei tot en met vrijdag 8 mei wordt het gedeelte tussen IJzendijke en Biervliet in de richting van Biervliet aangepakt. Je wordt bij de rotonde IJzendijke omgeleid via de zuidelijke parallelweg. De zuidelijke parallelweg is dan in 1 richting beschikbaar. Alle wegen die uitkomen
op de zuidelijke parallelweg, zoals de Komsestraat-zuid, de Nolleweg en de Geertruidadijk, zijn afgesloten. Bij de fietstunnel van IJzendijke wordt het verkeer door verkeersregelaars begeleid.

Fase 2

Van maandag 11 mei tot en met woensdag 13 mei wordt aan de hoofdrijbaan tussen Biervliet en IJzendijke gewerkt, maar dan in de richting van IJzendijke. Je wordt bij rotonde Biervliet omgeleid via de noordelijke parallelweg. Ook in dit geval zal de parallelweg in 1 richting beschikbaar zijn.
Alle wegen die uitkomen op de noordelijke parallelweg zijn afgesloten.

Openbaar vervoer

Voor het openbaar vervoer geldt dezelfde omleidingroute als voor het overige verkeer.

Fietsers

Fietsers worden geadviseerd gebruik te maken van het fietspad aan de noordzijde van de N61. Zij moeten rekening houden met extra verkeer op de zuidelijke parallelweg tijdens de eerste fase van de werkzaamheden.

Foto: (c) VID