Pilot sloop overbodige agrarische bedrijfsgebouwen buitengebied


Actueel

De gemeente start een pilot voor het proactief slopen van overbodige agrarische bedrijfsgebouwen in het buitengebied en heeft hiervoor een budget van EUR 100.000 beschikbaar. De pilot is gericht op agrarische ondernemers die van plan zijn om hun bedrijf voor juni 2016 te beeindigen.

Doelstelling

Met de pilot willen we uitzoeken of stimulering van sloop van de bedrijfsgebouwen in een vroeg stadium een middel kan zijn tegen de verpaupering van het buitengebied. Per initiatief in de pilot mag maximaal EUR 10.000 bijgedragen worden.

Fonds

De pilot komt voort uit een ingediende motie van de gemeenteraad (november 2013) om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een sloopfonds voor het buitengebied. In ons buitengebied staan veel agrarische bedrijven. Een groot aantal van deze bedrijven stopt. Daarbij blijft de agrarier er
wonen en blijven de bedrijfsgebouwen veelal staan met de kans op verpaupering. Om de mogelijkheden en uitgangspunten bekend te maken, organiseert de gemeente te zijner tijd een informatiebijeenkomst.