L1 Radio ook op DAB+


L1 Radio is sinds 1 mei 2015 ook digitaal te ontvangen, via DAB+.

De frequentie waarop L1 Radio uitzendt is 7A Zuid - 188.928 MHz, een frequentie die worden gedeeld met Omroep Brabant en Omroep Gelderland en vijf lokale commerciele radiostations.

Naast L1 zijn inmiddels ook negen andere regionale omroepen (Omroep Zeeland, RTV Rijnmond, Omroep Brabant, Omroep Gelderland, RTV Oost, RTV Drenthe, RTV Noord, Omrop Fryslan, RTVNH en Omroep Flevoland) deels te ontvangen via DAB+. Omroep West en RTV Utrecht volgen op 1 september 2015.

Steeds meer mensen luisteren naar radio-uitzending via DAB+. Op dit moment heeft ongeveer 3 procent van de huishoudens een DAB+ radio. DAB+ gaat op termijn de FM-band vervangen.

Het signaal is op dit moment vooral buitenshuis goed te ontvangen, de dekking in huis zal in sommige delen van de provincie wat slechter zijn. Dat betekent dat u vooralsnog het DAB+ toestel op verschillende plekken in huis uit moet proberen om het signaal te ontvangen. De komende maanden wordt
de ontvangst in huis steeds beter.

Voor DAB+ heeft u een apart radiotoestel nodig met een ingebouwde DAB+ ontvanger, zowel voor een radio in huis als in uw auto.