21 mei en 30 juni fietstrainingen voor senioren


Jong geleerd is oud gedaan, ook in het verkeer. Toch kan een (opfris)cursus geen kwaad. Ook niet voor 60+'ers met wellicht al 40 jaar ervaring op de weg. De maand mei is daarom uitgeroepen tot actiemaand. Senioren in Noord-Brabant kunnen deelnemen aan een groot aantal trainingen voor de
e-bike, scootmobiel en auto om behendigheid te trainen en met aandacht voor nieuwe verkeersregels.

Cursussen Dongen

Veilig Verkeer Nederland verzorgt op 21 mei en 30 juni een cursus Fietsveiligheid in Dongen. In de cursus worden deelnemers getraind in fietsveiligheid in combinatie met een e-bike. De trainingen hebben plaats op:

* Donderdag 21 mei, van 13:30 tot 17:00 uur (Dongen 1)
* Dinsdag 30 juni, van 13:30 tot 17:00 uur (Dongen 2).

Aanmelden

Zijn de fietstrainingen iets voor u? Meld u aan via steunpuntbrabant@vvn.nl o.v.v. Fietsveiligheid Dongen 1, Dongen 2 of bel 013-511 01 90. Vermeld in uw e-mail de volgende gegevens: voorletters, achternaam, adres, postcode, plaats, man/vrouw, geboortedatum en telefoonnummer. Heeft u nog
vragen, bel gerust. U ontvangt voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief met alle nodige informatie over de locatie en het dagprogramma.

Word wegwijs en vergroot je wegplezier

De trainingen zijn onderdeel van de verkeersveiligheidscampagne `Help Brabant naar NUL verkeersdoden'. In 2015 richt Nul verkeersdoden Brabant zich op de senioren. Zij hebben vaak al jarenlange ervaring op de weg en toch vallen er onder deze groep veel slachtoffers in het verkeer. Daarom biedt
Nul verkeersdoden dit jaar samen met een groot aantal partners speciale trainingen, de wegwijs verkeersquiz en online testen aan. Doel is om kennis uit te breiden en vaardigheden te toetsen bij senioren. Hoe groter de verkeersveiligheid, hoe groter het plezier op de weg.

Campagne NUL Verkeersdoden Brabant

De campagne NUL Verkeersdoden Brabant is in 2012 van start gegaan om het bewustzijn van weggebruikers over hun eigen rol in het verkeer te vergroten. De campagne is een initiatief van de provincie Noord-Brabant samen met gemeenten en focust op de grootste risicogroepen in het verkeer:
jongeren, fietsers en senioren. NUL verkeersdoden is te volgen via twitter @nvdbr en www.facebook.com/nulverkeersdodenbrabant en op www.nulverkeersdodenbrabant.nl.