10 juni elektrische fietsdag in Cuijk


2015 is voor de provincie Noord-Brabant het jaar van de ouderen. Het motto is: Wegwijs in Brabant. Er worden tal van activiteiten in de provincie georganiseerd. De gemeente Cuijk organiseert op woensdag 10 juni een elektrische fietsdag. Deze worden verzorgd door SOAB adviseurs uit Breda.

De gezellige en informatieve dag is zowel bedoeld voor 50-plussers die nog geen elektrische fiets hebben als ook voor de groep 50-plussers die er al een heeft maar de fietsvaardigheid met de elektrische fiets wil vergroten en daarmee de kans met de fiets ten val te komen juist wil verkleinen.
De deelname aan de dag is gratis en is inclusief een lunch.

De fietsinformatiedag bestaat uit:

* Een leerzame presentatie met daarin het schetsen van de voor- en nadelen van de elektrische fiets en praktische tips om de kans op een valpartij of ongeval te minimaliseren.
* Het opwarmen van de spieren en het uitvoeren van balans- en reactietesten onder leiding van een deskundige begeleidster.
* Uitproberen van verschillende elektrische fietsen.
* Onder begeleiding van twee fietscoaches een parcours rijden om de fietsvaardigheid met de (elektrische) fiets te testen en te vergroten.
* Afstellen van de fietsen van de deelnemers voor een goede zithouding en zadelhoogte.
* Gezamenlijk lunch.
* Rijden van een korte tocht door de gemeente.
* Evaluatie van de dag.

Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers (09.45-15.30 uur).

Op de website www.e-biketraining.nl, is onder de plaatsnaam Cuijk meer informatie te vinden en kunnen 50-plussers zich aanmelden. Diegenen die geen internet hebben kunnen zich ook telefonisch aanmelden bij Herman van Rooijen van adviesbureau SOAB: 06 26110788. Aanmelding gaarne voor 17 mei.
Deelnemers ontvangen circa een week voor de training een deelnamebevestiging.