4 mei Concert met Anne Frank Cantate en gedichten van Judith Herzberg

P e r s b e r i c h t

4 mei Concert met Anne Frank Cantate en gedichten van Judith Herzberg

Amsterdam, 23 april 2015 - Aansluitend op de Dodenherdenking vindt in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw het jaarlijkse 4 mei Concert plaats. Dit jaar voor de vijftiende keer. Een concert van ruim een uur waarin muziek en een bekende spreker een brug slaan naar de viering van 70 jaar Bevrijding op 5 mei.

Met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Concertkoor wordt dit jaar de Tweede Wereldoorlog herdacht met een concert over strijd, verzet en verraad, maar ook over vrede, licht en revolutie. Van grote doorleefdheid en geladenheid is de Anne Frank Cantate van Hans Kox. De componist gebruikte voor de cantate geen letterlijke teksten uit het wereldberoemde dagboek, maar maakt met het verhaal van Anne Frank als rode draad een, naar eigen zeggen, ‘libretto van de Holocaust’. Daarnaast speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest het indringende derde deel uit de Vijfde symfonie van Sjostakovitsj. Dichteres Judith Herzberg draagt tijdens het 4 mei Concert gedichten van eigen hand voor.

4 mei Concert, Het Concertgebouw Grote Zaal 21.15 uur

Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Anthony Hermus

Nederlands Concertkoor

Martina Prins sopraan

Helena Rasker alt

Bastiaan Everink bariton

Judith Herzberg

Sjostakovitsj - Largo uit Vijfde symfonie

Hans Kox - Anne Frank Cantate A Child of Light

Het 4 mei Concert begint om 21.15 uur en duurt ongeveer een uur zonder pauze. De toegangsprijs bedraagt € 15,-. Kaartverkoop via www.concertgebouw.nl of de Reserveerlijn: 0900-6718345 (€ 1,- p/g). Jongeren tot 18 jaar gratis toegang / 18 tot en met 30 jaar € 10,-. Meer informmatie op www.4meiconcert.nl