Dodenherdenking bij RTV Drenthe

29 april 2015, 17:03 uur

Locatie: Westerbork

Maandagavond 4 mei wordt bij het Nationaal Monument Westerbork stil gestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. RTV Drenthe doet rechtstreeks verslag van de Dodenherdenking op zowel radio als televisie. De presentatie is in handen van Annette Timmer.

Herdenking om 19.20 uur op TV Drenthe

Om 19.20 uur volgen we de Stille Tocht. Scholieren van het dr. Nassau College Quintus uit Assen lezen namen voor van kinderen die uit Westerbork zijn gedeporteerd.

Aan het woord

Bij het Nationaal Monument spreekt de 94-jarige Jules Schelvis een overdenking uit. Hij werd vanuit Westerbork op transport gesteld. Als een van de weinige Nederlandse Joden overleefde hij vernietigingskamp Sobibor.

Kampoverlevende Ro Horneman-Leverpoll vertelt, samen met haar dochter en kleinzoon, haar verhaal. Ellen ten Damme verzorgt een muzikale bijdrage en verder spelen jongeren een belangrijke rol in het programma. Na de twee minuten stilte speelt Egbert Stroeve de last post en volgt de kranslegging.

Uitzending gemist

Voor meer informatie over het programma kunt u ook kijken op de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De herdenking is terug te zien via Uitzending