Bevrijdingsvuur middels estafette van Wageningen naar Denekamp

PERSBERICHT

Denekamp, 30 april 2015

Bevrijdingsvuur middels estafette van Wageningen naar Denekamp

Namens de gemeente Dinkelland wordt het bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei opgehaald uit Wageningen en naar Denekamp gebracht. Om twaalf uur 's nachts wordt in Wageningen het bevrijdingsvuur ontstoken. Vanuit Denekamp vertrekt een enthousiaste groep lopers dan per bus naar Wageningen. Loopgroep Dionysos ontvangt in Wageningen het bevrijdingsvuur en begeeft zich in estafetteloop terug naar Denekamp. Het Vrijheidsvuur is een belangrijk symbool voor leven in vrede en vrijheid.

Overhandiging aan burgemeester Cazemier

Traditiegetrouw wordt het Vrijheidsvuur door enthousiaste sporters als een “lopend vuur” door heel Nederland verspreid. Het bevrijdingsvuur wordt bij aankomst in Denekamp aan burgemeester Cazemier bij het herdenkingsmonument buiten overhandigd. De verwachting is dat de loopgroep om 15.00 uur in Denekamp aankomt.

Welkom!

Wij nodigen u van harte uit om bij de overhandiging van het bevrijdingsvuur aanwezig te zijn. Voor een mooi fotomoment raden wij u aan om u rond 15.00 uur op te stellen bij het herdenkingsmonument. We stellen uw aanwezigheid op prijs.

Einde persbericht

Denekamp, 30 april 2015