AkzoNobel voltooit verkoop van Paper Chemicals

AkzoNobel voltooit verkoop van Paper Chemicals

4 mei 2015

AkzoNobel heeft de verkoop van de internationale Paper Chemicals-activiteit aan Kemira afgerond. Het betrof een desinvestering ter waarde van €153 miljoen. De deal werd in juli 2014 aangekondigd.

"Dit is opnieuw een belangrijke stap in onze strategie met een focus op toonaangevende posities in bleekmiddelen, microbolletjes en colloïdale silica," aldus Niek Stapel, Managing Director Pulp and Performance Chemicals. "De deal omvat een overeenkomst voor distributie van colloïdale silica aan de papierindustrie en wij verheugen ons op een toekomstige groei van deze productlijn".

Onder de merknaam Eka behoudt AkzoNobel een sterke positie in de pulpindustrie als de belangrijkste internationale leverancier van chemicaliën en maatwerkproducten voor het bleken van pulp.

Het aanbod van Pulp & Performance Chemicals omvat ook innovatieve en duurzame producten en technologieën die worden gebruikt in diverse andere toepassingen. Deze worden op de markt gebracht onder merknamen als Bindzil, Expancel, Kromasil en Levasil.

---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatings onderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën.Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieën om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben circa 46.000 medewerkers verspreid over 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International, Interpon en Eka. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden.