4 en 5 mei

In vier kernen is op maandag 4 mei een dodenherdenking in het bijzijn van een gemeentebestuurder. Op 5 mei doen er ruim 40 deelnemers uit onze gemeente mee aan de bevrijdingsvuurestafette.

Dodenherdenking

In vier kernen is op maandag 4 mei een dodenherdenking in het bijzijn van een gemeentebestuurder.

Asperen,19.30 uur, muziektent, burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen

Heukelum, 19.00 uur, kerk, wethouder Bel

Herwijnen, 18.15 uur, geref. kerk, wethouder Van Sambeek

Vuren, 19.00 uur, kerk, vice-voorzitter Van Zee

Bevrijdingsvuurestafette

Ruim 40 deelnemers uit onze gemeente doen mee aan de bevrijdingsvuurestafette. Komt u dinsdagochtend 5 mei ook naar het gemeentehuis om de lopers binnen te halen? Ze komen om 9.00 uur aan bij het gemeentehuis waar de burgemeester ze ontvangt en het vuur in Lingewaal ontsteekt. De

estafettelopers komen door een aantal kernen voordat ze aankomen bij het gemeentehuis:

06.30 uur Herwijnen (bij de Steenkruier)

07.00 uur Nieuwesteeg

07.30 uur Vuren (Mildijk / Waaldijk)

08.00 uur Heukelum (Groeneweg / Achterweg)

08.30 uur Asperen

Wittebrood

In de gemeenten Lingewaal, Neerijnen en Zaltbommel is het evenement `Rood-Wit-Blauw & Wittebrood'. Op tien plaatsen langs de oevers van de Waal van Herwijnen tot aan Ophemert is een picknick.

In Herwijnen wordt rond 15.15 uur op het veld naast de camping het wittebrood uit een vliegtuigje geworpen. Dit brood wordt speciaal gemaakt door bakkers in de regio met tarwe uit Rivierenland. De broodjes krijgen de vorm van de oude Waalsteentjes of Waaltjes, de beroemde bakstenen uit het

rivierengebied.

Meer informatie over dit evenement vindt u op www.beeldvanoranjelinten.nl.

Regels voor het vlaggen

Wilt u ook vlaggen tijdens 4 en 5 mei? Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een vlaginstructie opgesteld over wanneer en hoe u mag vlaggen. U vindt deze instructies op www.vlaginstructie.nl.