Resultaten Opschoonweek 2015


Gepubliceerd op: 06 mei 2015

In de week van 21 t/m 28 maart 2015 hebben ongeveer 1400 vrijwilligers zich ingezet tijdens de landelijke opschoondag en -week. Al sinds 2008 vervult gemeente Steenbergen hierin de trekkersrol. Een aantal partijen hielden voorheen in eigen beheer al opschoonacties en werden hierbij ondersteund
door de gemeente. Heel veel partijen hebben ook dit jaar weer geholpen en de gemeente is mede dankzij hun hulp weer stukken schoner geworden.

Hieronder volgt een overzicht met het aantal kilogram zwerfafval dat de vrijwilligers dit jaar hebben opgeruimd.

* Sportpark SV Diomedon: 120 kg
* Bs Merijntje, Nieuw-Vossemeer: 15 kg
* 't Ravelijn: 60 kg
* Bs De Nieuwe Veste: 20 kg
* Bs De Zonneberg: 229 kg
* Bs De Regenboog: 95 kg
* Bs Petrus en Paulus: 225 kg
* Bs Groen van Prinsterer: 350 kg
* Bs Pius X, dorsraad Welberg en Stadsraad Steenbergen: 600 kg
* Wijkvereniging De Notenkrakers: 2250 kg
* Wijkvereniging 't Drievierde: 395 kg
* Scouting Steenbergen: 245 kg
* Schansdijk Wildbeheereenheid Steenbergen: 1500 kg

Totaal: 6104 kg

Het streven is om elk jaar meer partijen te betrekken bij de opschoondag. Bovendien is het de bedoeling dat er steeds minder zwerfafval opgeruimd hoeft te worden. De ervaring van de laatste jaren leert dat er inderdaad minder zwerfafval ligt. Vooral de centra van de kernen zijn een stuk
schoner dan de voorgaande jaren. Nu ligt het zwerfafval vooral nog in de bermen langs de toegangswegen naar de kernen toe. Met de hulp van alle inwoners kunnen we ervoor zorgen dat de gemeente er nog mooier uit gaat zien.

Het gemeentebestuur van Steenbergen bedankt alle vrijwilligers die zich dit jaar in hebben gezet tijdens de landelijke opschoondag en -week.

Foto landelijke opschoondag