Jan van Zanen ontvangt watertappunt voor Transwijk


06-05-2015

Burgemeester Jan van Zanen ontving op dinsdag 5 mei uit handen van directeur Lieve Declercq van drinkwaterbedrijf Vitens een gele Join the Pipe watertapkraan voor park Transwijk. Bezoekers aan het park kunnen binnenkort gratis vers Utrechts drinkwater tappen.

De gele kleur van de kraan die in Transwijk aangelegd wordt, is een verwijzing naar de Tour de France. De verwachting is dat er dit jaar 21 nieuwe watertappunten worden geplaatst, verspreid over de hele stad. Dat is evenveel als het aantal etappes van de Tour.

Gemeente Utrecht en Vitens willen het mogelijk maken dat je altijd en overal kraanwater kunt drinken. Het Utrechtse kraanwater is namelijk lekker, gezond en van hoge kwaliteit. Water tappen in plaats van voorverpakt kopen is bovendien goed voor het milieu en de portemonnee.

Wijkbewoners, scholen of verenigingen kunnen bij de gemeente een watertappunt in hun buurt aanvragen. De realisatie gebeurt in samenwerking met een aantal partners. Een mooi voorbeeld van samen bouwen aan een gezonde toekomst voor Utrechters.

Op dit moment zijn er al 19 openbare watertappunten in Utrecht in gebruik.