Stand van zaken verwijdering straatmeubilair


Stand van zaken verwijdering straatmeubilair

Tijdens de zogenaamde kerntakendiscussie in 2011 heeft de gemeenteraad besloten om een derde van het straatmeubilair (zoals fietsklemmen, sluishekjes, paaltjes en banken) te verwijderen.

Meubilair met een verkeersfunctie blijft natuurlijk staan. De verwijdering van meubilair levert een financiele besparing op. Als er minder meubilair staat, worden ook minder kosten gemaakt om dit te vervangen en onderhouden.

Aanpak

De sanering gebeurt per dorp en in overleg met de bewonersgroepen. Na goedkeuring van de bewonersgroep publiceren wij een overzicht van te verwijderen meubilair per dorp op deze website. Ook hangen we de overzichten op in de hal van het gemeentehuis. Dit wordt aangekondigd in 't Carillon.
Vanaf dat moment kunnen inwoners reageren. Na de reactietermijn brengen we eventuele wijzigingen in het overzicht aan. Deze lijst publiceren we opnieuw op de website, zodat u kunt zien wat er met uw reactie is gebeurd. Vervolgens gaan we over tot uitvoering.

De stand van zaken per dorp

Hooge Zwaluwe, Drimmelen, Wagenberg

In Hooge Zwaluwe, Drimmelen en Wagenberg is de sanering inmiddels zo goed als afgerond, op enkele aanpassingen na.

Lage Zwaluwe

In Lage Zwaluwe zijn we inmiddels volop bezig met het verwijderen van paaltjes en dergelijk. Bent u het niet eens met het verwijderen van een bepaald object? Dan kunt u dat laten weten via het reactieformulier dat u op de projectpagina op de website kunt vinden. Dit formulier kunt u dan mailen
aan gemeente@drimmelen.nl Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

Als u geen internet heeft, kunt u het reactieformulier telefonisch opvragen bij mevrouw J. van Engelenburg. Zij is van maandag tot en met donderdag in de ochtend te bereiken via telefoonnummer 140162.

Made en Terheijden

De uitvoering in Made en Terheijden vindt plaats in 2016.