Deel hoofdrijbaan N61 wegens werkzaamheden afgesloten

29-04-2015 | Rijkswaterstaat Zee en Delta | persbericht

Rijkswaterstaat vervangt van woensdag 6 mei 06.00 uur tot en met woensdag 13 mei 17.00 uur het asfalt van de hoofdrijbaan van de N61 tussen Halfweg en de rotonde bij Biervliet. De hoofdrijbaan wordt daarom in twee fasen afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelwegen.

In het productieproces van het asfalt voor dit weggedeelte is iets mis gegaan, waardoor het gaat `rafelen'. De bovenste laag weg wordt weggefreesd en vervangen door nieuw asfalt met de juiste samenstelling. Het gaat om een stuk wegdek van circa 1.200 meter.

Fase 1

Van woensdag 6 mei tot en met vrijdag 8 mei werkt Rijkswaterstaat aan de hoofdrijbaan tussen IJzendijke en Biervliet, in de richting Biervliet. Deze hoofdrijbaan is daarom afgesloten. Verkeer wordt bij rotonde IJzendijke omgeleid via de zuidelijke parallelweg. De zuidelijke parallelweg is tijdens de werkzaamheden in een richting beschikbaar. Alle wegen die uitkomen op de zuidelijke parallelweg, zoals de Komsestraat-zuid, Nolleweg en Geertruidadijk, zijn afgesloten. Bij de fietstunnel van IJzendijke begeleiden verkeersregelaars het verkeer.

Fase 2

Van maandag 11 mei tot en met woensdag 13 mei werkt Rijkswaterstaat aan de hoofdrijbaan tussen Biervliet en IJzendijke, in de richting IJzendijke. Ook hier is de hoofdrijbaan dan afgesloten. Verkeer wordt bij rotonde Biervliet omgeleid via de noordelijke parallelweg. De noordelijke parallelweg is tijdens de werkzaamheden in een richting beschikbaar. Alle wegen die uitkomen op de noordelijke parallelweg, zoals de IJzendijkseweg en de Groenewoudsedijk, zijn afgesloten.

Openbaar vervoer

Voor het openbaar vervoer geldt dezelfde omleidingsroute als voor het overige verkeer.

Fietsers

Fietsers worden geadviseerd gebruik te maken van het fietspad aan de noordzijde van de N61. Zij moeten rekening houden met extra verkeer op de zuidelijke parallelweg tijdens de eerste fase van de werkzaamheden.

Afrondende werkzaamheden

Het vervangen van het asfalt op een gedeelte van de hoofdrijbaan van de N61 is onderdeel van de afrondende werkzaamheden voor de reconstructie van de N61 tussen Hoek en Schoondijke. Sinds 1 april zijn alle hoofdrijbanen, parallelwegen en fietspad open voor verkeer.