Korting op kamer in ruil voor vrijwilligerswerk

7 mei 2015

Om jongeren te stimuleren meer vrijwilligerswerk te doen zouden studenten volgens het CDA Den Haag korting op hun woonruimte moeten kunnen krijgen wanneer zij zich inzetten voor projecten en activiteiten in de wijk. In studentensteden als Rotterdam, Leiden en Groningen is deze maatregel zeer succesvol.

De lokale CDA-fractie benadrukt dat het huidige stadsbestuur veel maatregelen neemt om het doen van vrijwilligerswerk te stimuleren en ziet deze maatregel als toevoeging hierop. `'Uit onderzoek blijkt dat door het toenemende beroep op mantelzorgers minder regulier vrijwilligers wordt gedaan en dat jongeren relatief weinig vrijwilligerswerk doen'', aldus CDA-raadslid Desh Ramnath. `'Het is belangrijk dat wij juist jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen: zij zijn de toekomst.'' CDA-woordvoerder studentenzaken Michel Rogier valt zijn collega bij: `'Een compensatie op de vaak hoge kamerprijzen zal veel studenten stimuleren om vrijwilligerswerk te gaan doen. Veel studenten blijven ook na hun studie in onze stad wonen en zullen het vrijwilligerswerk ook na hun studie blijven voortzetten.''

Het CDA vraagt de wethouder om deze mogelijkheid vorm te gaan geven in samenwerking met particuliere vrijwilligersorganisaties.

Download hier de vragen van Desh Ramnath en Michel Rogier

* Vragen korting kamerhuur vrijwilligerswerk Download >>