Nieuwe zelfbouwkavels met uitzicht op de Merwede


Nieuwe zelfbouwkavels met uitzicht op de MerwedeDordrecht geeft op zaterdag 6 juni nieuwe kavels voor zelfbouw uit op Stadswerven. De grond ligt aan de kant van de rivier Merwede vlakbij de eerste zelfbouwlocatie en bij de plek waar projectontwikkelaar OCW nu woningen bouwt.

Er is keuze uit grond voor stadswoningen en vrijstaande woningen. De kavels die evenwijdig aan de Merwede liggen, worden verkocht in een flexibele maat in stroken van 60 cm breed. Hier kunnen zelfbouwers herenhuizen bouwen met vier woonlagen. De huizen liggen iets verhoogd waardoor er de
mogelijkheid is van een Delfts stoepje. Op een hoek is de bouw van een woning met achterhuis mogelijk, ideaal voor wie een praktijk aan huis wil beginnen of voor zelfbouwers die dichtbij hun ouders mantelzorg verlenen.

Zeven rijwoningen

Haaks op de Merwede biedt de gemeente grond aan voor circa 7 rijwoningen. Zelfbouwers kunnen zelf bepalen of ze kiezen voor 2 of 3 bouwlagen met kap, of 3 tot 4 bouwlagen zonder. Verder biedt het project kavels voor 3 vrijstaande en 3 geschakelde (in de breedte geplaatste) woningen. Deze zes
huizen vormen samen een hofje. De prijs van de grond varieert van EUR 605,- tot EUR 798,- per vierkante meter.

Informatieavonden
De uitgifte van de nieuwe kavels start op zaterdag 6 juni om 9.00 uur bij DordtYart volgens het principe `wie het eerst komt, het eerst maalt'. Op maandag 11 mei en woensdag 20 mei zijn er informatieavonden voor geinteresseerden. Via www.dordtseruimte.nl[IMG] kunnen bezoekers zich aanmelden.
Lees meer

Ziet u een fout op deze pagina? Laat het ons weten.