Samen werken aan toekomstvisie binnenstad


Bijna honderd Wageningers gaan de komende maanden aan de slag om te werken aan een toekomstvisie op de binnenstad. Zij hebben zich daarvoor aangemeld op de grote publiekbijeenkomst van 30 maart. De groep stelt samen met de gemeente in een aantal werksessies een conceptvisie op. Deze wordt
daarna in een publieksbijeenkomst met de stad besproken. Op deze manier worden zoveel mogelijk ideeen meegenomen en heeft iedereen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen te werken.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst over de binnenstad op 30 maart jl. zijn honderden ideeen op de borden gehangen. Op internet is nog een sfeerimpressie terug te zien https://youtu.be/k5RWNGp3mxM. Op www.wageningen.nl/Ondernemen staat de lijst met alle ingebrachte ideeen.

Experts

De oogst van 30 maart vormt het vertrekpunt voor de werksessies die in mei plaatsvinden. In die werksessies kunnen, buiten de mensen die zich hebben aangemeld en de gemeente, ook experts van buitenaf een rol spelen.

22 juni

Op een grote publieksbijeenkomst op 22 juni 2015 wordt de eerste versie van de visie met de stad gedeeld en getoetst. In een laatste werksessie begin juli wordt een conceptvisie opgesteld. Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze voor de zomervakantie naar de gemeenteraad. Na de
zomer zal de raad er dan een besluit over nemen.

Snelle actie

Tijdens de bijeenkomst van 30 maart kon iedereen een concrete maatregel aandragen die men op korte termijn in de stad zou willen treffen. Suggesties met de meeste stemmen waren: fietsenrekken, gevolgd door het schoonhouden van de binnenstad en het zorgen voor meer groen in de openbare ruimte.
Het college van B&W gaat als eerste aan de slag met de nummer 1 op de lijst: het plaatsen van fietsenrekken om overlast door geparkeerde fietsen te verminderen. Te beginnen in de Molenstraat.

Pop up winkel

Eind mei opent de gemeente een speciale pop up winkel `Aan de slag met de binnenstad'. Via deze winkel wil het college van B&W bewoners, ondernemers, bezoekers en alle andere geinteresseerden op de hoogte houden en verder betrekken bij het proces. Iedereen kan daar zien welke ideeen zijn
ingebracht en wat ermee wordt gedaan. Han ter Maat: "We verwachten dat de zichtbaarheid in de stad het enthousiasme voor de binnenstad verder versterkt en dat steeds meer mensen gaan aanhaken. Ik ben daar ook regelmatig aanwezig om zoveel mogelijk mijn oor te luister te leggen."

Informatie

Op de informatiepagina in huis aan huisblad Stad Wageningen en de website www.wageningen.nl is het actuele nieuws te volgen over het project `aan de slag met de binnenstad'.Voor vragen kan men contact opnemen met projectleider Marco van Burgsteden, tel. (0317) 49 29 84 of
marco.van.burgsteden@wageningen.nl.





Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 08 mei 2015