Weer wappert de Blauwe Vlag in Hellevoetsluis


Weer wappert de Blauwe Vlag in Hellevoetsluis

Maandag 4 mei ontving wethouder Peter Hofman vertegenwoordigers van Marina Cape Helius, Marina Hellevoetsluis en Watersportvereniging Haringvliet. Deze betrokken partijen kregen vorige week in Vlissingen door `Michiel de Ruyter' opnieuw de Blauwe Vlag uitgereikt.

Dit symbool voor veilige en schone stranden en jachthavens, is een internationaal begrip. De wethouder bedankte de ondernemers en vereniging voor hun inzet op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, want de vlag behouden is niet vanzelfsprekend.

Voor het Quackstrand ontving de Gemeente Hellevoetsluis zelf ook een vlag. Heel belangrijk volgens de wethouder, "de bezoeker moet erop kunnen rekenen dat een strand schoon en veilig is".

Watersportvereniging Haringvliet ontving de Blauwe Vlag voor de Heliushaven en het Kanaal door Voorne nu voor de zesde keer. Een erkenning van de kwaliteit. Ook Marina Cape Helius en Marina Hellevoetsluis zijn blij met de toekenning van de vlag . De partijen investeren veel in hun product
waarbij zij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen vinden.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag
het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.